متقاضیانی که بعد از فرمان اجرایی پرزیدنت ترامپ، ویزای ورود شان رد شده بود، بعد از توافق حاصل در دادگاه فدرال در روز پنجشنبه میتوانند از کمکهای دولت برای درخواست مجدد ویزای ورود به آمریکا استفاده کنند.
«اتحادیه وکلای آزادیهای مدنی» آمریکا با دولت به توافق رسیدند که دولت دونالد ترامپ در سه ماه آینده به تمام کسانی که تقاضای ویزایشان به دلیل فرمان اجرایی رد شده بود، با کمک وزارت دادگستری آمریکا، تقاضای ورود به آمریکا را تجدید کنند.
وکلای مدافع حقوق مدنی در آمریکا می گویند در ازای این کار از همه ادعاهای خود علیه دولت صرف نظر خواهند کرد.
پرزیدنت ترامپ در هفتههای اول ورود به کاخ سفید یک فرمان اجرایی امضا کرد که بر اساس آن شهروندان ایران، عراق، لیبی، سومالی، سودان، سوریه و یمن از ورود به آمریکا منع شدند. این اعتراضهایی را در داخل و خارج آمریکا در پی داشت.
یک قاضی فدرال هشت روز بعد از صدور این فرمان، اجرای آن را متوقف کرد و دولت نیز در واکنش گفت که در سیاست خود تجدید نظر میکند و سپس ریاست جمهوری فرمان جدیدی را صادر کرد.
در ماه ژوئن دیوان عالی ایالاتمتحده اعلام کرد فرمان اجرایی جدید پرزیدنت ترانپ، که عراق را شامل نمیشد، میتواند اجرا شود و کسانی میتوانند وارد آمریکا شوند که اعضای درجه اول خانواده اشخاص آمریکایی باشند یا با شرکتهای آمریکایی روابط محکمی داشته باشند.
وزارت خارجه آمریکا پیشتر در راستای فرمان مهاجرتی پرزیدنت ترامپ، دستورالعملی صادر کرده بود که بر مبنای آن متقاضیان ویزا از شش کشور عمدتا مسلمان باید رابطه نزدیک خویشاوندی با فردی در آمریکا را ثابت کنند. این رابطه شامل والدین، فرزند، همسر، داماد و عروس، و یا خواهر و برادر می شود.
با این حال تیرماه امسال دریک واتسون، قاضی فدرال شهر هونولولو در ایالت هاوایی حکمی صادر کرد که بر اساس آن مادربزرگ ها و پدربزرگ ها هم باید خویشاوند نزدیک محسوب شوند. دولت فدرال با این نظر موافق نیست.
هیات دادگاه تجدیدنظر ناحیه ۹ فدرال روز دوشنبه در شهر سیاتل تشکیل جلسه داد تا استدلالهای دو طرف را بررسی کند.