وزارت خارجه آمریکا: در کمپین آمریکا علیه داعش ۱۰ هزار پیکارجو کشته شدند

مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند

یک مقام ارشد وزارت امور خارجه آمریکا گفت در جریان کمپین عملیات نظامی آمریکا برای متوقف ساختن گروه «دولت اسلامی» (داعش) بیش از ۱۰ هزار نفر از پیکارجویان آن کشته شده اند.

بنا به گزارش ها، آنتونی بلینکن، معاون وزارت امور خارجه، این موضوع را روز چهارشنبه در مصاحبه ای با یک شبکه رادیویی فرانسه و یک روز پس از آن عنوان کرد که همراه با مقاماتی از کشورهای عضو ائتلاف علیه داعش، در پاریس با حیدر العبادی نخست وزیر عراق ملاقات کرد.

آمریکا کمپین حملات هوایی به مواضع داعش برای حمایت از سربازان عراقی را اوت گذشته آغاز کرد، و یک ماه بعد آن را با بمباران مراکزی در سوریه گسترش داد.

بلینکن روز سه شنبه گفت، علیرغم برخی شکست ها، ترکیب حملات هوایی با آموزش، تجهیز و کمک به نیروهای محلی، یک « استراتژی برنده» است.

با این حال، حیدر العبادی گفت نیروهای دولت عراق به اندازه کافی از ائتلاف بین المللی کمک دریافت نمی کنند.

او پیش از مذاکرات روز سه شنبه اظهار داشت به اطلاعات بیشتر نیاز است، و شمار پیکارجویان خارجی که از مرز عراق می گذرند کاهش نیافته است.

جان کری وزیر امور خارجه آمریکا که ار طریق ارتباط تلفنی در کنفرانس پاریس شرکت داشت گفت شکست نیروهای عراقی توسط پیکارجویان داعش در رمادی، موجب شده است آمریکا محموله ای از راکت های ضد تانک برای استفاده علیه خودروهایی که در بمب گذاری های انتحاری بکار می رود، بفرستد.

کری گفت داعش دشمن بی رحمی است، اما نقاط ضعفی دارد و می تواند شکست داده شود.

داعش یک تهدید جهانی می شود

در همین حال جان آلن، ژنرال بازنشسته آمریکایی که مسئول ایجاد نیروهای متحد علیه گروه موسوم به دولت اسلامی است، نسبت به خطر رو به افزایش این گروه هشدار داد.

آقای آلن گفت که این گروه در حال تبدیل شدن به یک تهدید جهانی است.

ژنرال جان آلن در یک کنفرانس در انستیتوی بروکینز در قطر گفت که گروه موسوم به دولت اسلامی فقط مشکل عراق یا سوریه نیست بلکه مشکلی منطقه‌ای است که پیامد‌های جهانی دارد.

دولت عراق در ماه مه یکی از بدترین شکست‌های نظامی خود را تجربه کرد. گروه دولت اسلامی به سهولت توانست کنترل شهر رمادی، مرکز استان سنی نشین انبار را به دست گیرد. از آن زمان تاکنون نیروهای دولتی و شبه نظامیان شیعه متحد آنان تلاش می‌کنند شهر رمادی را از داعش پس بگیرند.

با توجه به اختلافات فرقه‌ای شیعیان و سنی‌ها در عراق، جان آلن در این کنفرانس توصیه کرد عملیات شبه نظامیان شیعه که برخی از آنها با ایران مرتبط هستند تحت فرماندهی و کنترل ارتش عراق انجام شود.

حمله های هوایی که به طور متوسط ۱۴ بار در روز انجام می شود به نیروهای دولتی کمک کرده است تا برخی از مناطق را از گروه دولت اسلامی پس بگیرند ولی برغم این تلاش‌ها، داعش همچنان به پیشروی خود ادامه می‌دهد.