آمریکا: حکومت ایران همچنان حامی تروریسم است

یکی از دیدارهای آیت الله علی خامنه ای و شیخ حسن نصرالله. آمریکا ایران را به حمایت از حزب الله متهم می کند.

وزارت خارجه ایالات متحده روز پنجشنبه در گزارش سالانه خود درباره تروریسم جهانی گفت، حکومت ایران با وجود رسیدن به توافق جامع با قدرت‌های جهانی بر سر برنامه هسته‌ای خود در سال گذشته میلادی، همچنان یک حامی عمده تروریسم در جهان است.

به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، در این گزارش آمده است ایران در سال ۲۰۱۵، با حمایت مالی، آموزش و تجهیز گروه‌های مختلف افراطی، به ویژه حزب‌‌اﻟله لبنان و دولت بشار اسد در سوریه، در صدر حامیان تروریسم جهانی قرار دارد.

این گزارش می‌گوید، با وجود آن که ایران سال گذشته توانست برای رفع نگرانی‌های بین المللی از برنامه هسته‌ای خود به راه حلی دیپلماتیک دست یابد، اما همچنان اعزام نیروی قدس سپاه پاسداران به خارج، برای پیگیری اهداف سیاست خارجی خود – که بی‌ثبات سازی سراسر خاور میانه را در بر دارد – ادامه داده است.

بر این اساس، ایران علاوه بر مسلح کردن گروه حزب‌‌اﻟله لبنان و رژیم اسد، اقدام به ارسال اسلحه و ارائه کمک‌های دیگر به گروه‌های شبه نظامی در بحرین و شورشیان حوثی در یمن کرده است و دست از حمایت فعال گروه‌های ضداسرائیلی مانند حماس بر نداشته است.

ایران همواره اتهام حمایت از تروریسم و گزارش های سالانه وزارت خارجه ایالات متحده در این زمینه را رد کرده است و می گوید خود یکی از قربانیان تروریسم است.

وزارت خارجه آمریکا در آخرین ارزیابی خود از وضعیت تروریسم جهانی در سال گذشته میلادی همچنین اعلام کرد که با وجود افزایش تحرکات پیکارجویان افراطی گروه داعش، حملات تروریستی در فاصله ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۵ در سراسر جهان "اندکی کاهش" داشته است.

حملات تروریستی در سال ۲۰۱۵ میلادی، ۱۳ درصد در مقایسه با سال قبل از آن کاهش داشته است؛ کاهشی که برای نخستین بار از سال ۲۰۱۲ به این سو، شاهد آن بوده ایم. با این حال تهدید گروه‌های افراطی، بویژه آنهایی که در مناطق بدون حاکمیت قانون و خارج از کنترل دولت‌ها فعالیت دارند، افزایش داشته است.

گروه تروریستی القاعده و وابستگان آن نیز همچنان در افغانستان، پاکستان و بخش‌هایی از غرب و شمال آفریقا فعال بوده‌ و به حملات مرگبار خود، از جمله بمب‌گذاری در هتل‌هایی در بورکینافاسو، مالی و تونس و نیز یک هواپیمای مسافربری روسیه، ادامه داده‌ است.

بر اساس آمار ارائه شده در این گزارش، ۱۱ هزار و ۷۷۴ حمله تروریستی در سال گذشته میلادی بوقوع پیوست که منجر به کشته شدن ۲۸ هزار و ۳۲۸ نفر شد. این رقم در سال ۲۰۱۴ میلادی، معادل ۱۳ هزار و ۴۶۳ مورد حمله و ۳۲ هزار و ۷۲۷ کشته بود.

این گزارش همچنین از کاهش شمار حملات تروریستی در عراق، پاکستان و نیجریه در سال گذشته خبر داده است، اما خاطر نشان می‌کند که اینگونه حملات در افغانستان، بنگلادش، مصر، فیلیپین، سوریه و ترکیه از سال ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۵ افزایش یافته است.