بنا به گزارش مرکز خدمات پژوهشی کنگره ایالات متحده، ایران سالانه میلیاردها دلار به تروریستهای مورد حمایت خود در لبنان، سوریه، یمن، عراق و نوار غزه حقوق پرداخت میکند.
در گزارش محرمانه خدمات پژوهشی کنگره که نسخهای از آن به دست "واشنگتن فری بیکن" رسیده است، حزب الله لبنان، حوثیهای شورشی یمن، گروه حماس در غزه، رژیم بشار اسد در سوریه و دستنشاندگان ایران در عراق، سالانه میلیاردها دلار از ایران پول میگیرند.
در این گزارش که به سفارش سناتور مارک کرک تهیه شده، آمده است که تهران هر سال یک میلیارد دلار به وابستگان خود در عراق حقوق میپردازد.
این گزارش همچنین میگوید، در دولت محمود احمدی نژاد بودجه دفاعی ایران از ۱۴ میلیارد دلار به ۳۰ میلیارد دلار افزایش پیدا کرد و بخش بزرگی از این بودجه صرف کمک به تروریستهای مورد حمایت تهران در منطقه میشود.
وزارت امور خارجه در گزارش سال ۲۰۱۳ میلادی خود درباره وضعیت تروریسم در جهان نوشت، ایران فعالانه از حوثیها حمایت میکند، که میتواند تهدید بزرگتری را علیه امنیت و ثبات در یمن و منطقه پیرامون آن موجب شود.
در سوریه، برآوردها حاکی است بین ۵ تا ۱۰ هزار شیعه عراقی در کنار سربازان دولتی میجنگند. بسیاری از گروههای سیاسی و شبهنظامی شیعه در عراق هستند که بنا به گزارشها، پیش از اعزام به سوریه، در ایران آموزش دیده و از نزدیک با حزب الله لبنان کار میکنند.
در ماه ژوئن، یک سخنگوی استفان دومیستورا نماینده ویژه سازمان ملل متحد در امور سوریه گفت که او کمک ایران به سوریه را حدود ۶ میلیارد دلار در سال تخمین میزند. به همین صورت، یک منبع امنیتی عرب در سال ۲۰۱۳ تخمین زد که تهران هر ماه بین ۶۰۰ تا ۷۰۰ میلیون دلار در سوریه خرج میکند. دیگر ناظران منطقهای ادعا میکنند میزان کمک ایران دو برابر این مبلغ است.
در مورد عراق، وزارت خارجه آمریکا گفته است ایران در ۲۰۱۴ میلادی، میزان آموزش و پول برای گروههای شبه نظامی را در پاسخ به پیشروی گروه موسوم به دولت اسلامی (داعش) افزایش داد. روزنامه واشنگتن پست در اواخر ۲۰۱۴ به نقل از یک مقام مذهبی جمهوری اسلامی نوشت که ایران از زمانی که داعش بخشهای بزرگی از شمال عراق را تصرف کرد، بیش از یک میلیارد دلار در کمک نظامی به عراق هزینه کرده است. ایران همچنین به تشکیل بسیاری از گروههای شبهنظامی شیعه که در سالهای ۲۰۰۳ تا ۲۰۱۱ میلادی با نیروهای آمریکایی در عراق میجنگیدند کمک کرد.
گزارش همچنین حاکی بود که ایران در سال ۲۰۱۴ اسلحه، مهمات و آموزش و نیز کمک های سیاسی، دیپلماتیک ، مالی و سازمانی برای حزب الله لبنان فراهم آورد. بسیاری از ناظران بر این عقیده هستند که حمایت رسمی ایران از حزب الله ممکن است در ارتباط با مداخله آن در جنگ داخلی سوریه افزایش یافته باشد. وزارت دفاع آمریکا، پنتاگون، کمک سالانه ایران به شبه نظامیان شیعه حزب الله را بین ۱۰۰ تا ۲۰۰ میلیون دلار برآورد میکند.
حماس نیز زیر پوشش حمایتی ایران قرار داشته است. در یک مقطع، به گزارش روزنامه تلگراف، ایران پس از سال ۲۰۰۶هر ماه بین ۲۰ تا ۲۵ میلیون دلار به حماس کمک میکرد. در عین حال "اسلحه، آموزشهای فنی و نظامی" برای آن گروه فراهم میآورد.
ایران میزان پول پرداختی به حماس را بین ۲۰۱۰ و ۲۰۱۲ کاهش داد. با این حال، برخی گزارش ها به نقل از مقامات دولتهای مختلف در منطقه در سال ۲۰۱۵ حاکی است که ایران ممکن است حمایت مالی به حماس را از سرگرفته باشد.
در ماههای اخیر نیروی قدس، شاخه برون مرزی سپاه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران، دهها میلیون دلار به شاخه نظامی حماس برای مقاصد گوناگون پرداخت کرده است.