واکنش آمریکا به «استفاده از آمبولانس‌ برای سرکوب معترضان» در ایران: نشانه وحشت حکومت از مردم است

ند پرایس، سخنگوی وزارت امور‌ خارجه آمریکا

دولت آمریکا در واکنش به برخی گزارش‌های منتشره در مورد سوءاستفاده مقامات امنیتی جمهوری اسلامی از آمبولانس‌ها و مراکز پزشکی برای سرکوب اعتراض‌ها، از همکاری با شرکای خود برای پاسخگو کردن جمهوری اسلامی خبر داد.

ند پرایس، سخنگوی وزارت امور‌ خارجه آمریکا، روز سه‌شنبه در بیانیه‌ای که صدای آمریکا نسخه‌ای از آن را دریافت کرد، گفت که واشنگتن از گزارش‌ها در مورد استفاده مقامات امنیتی ایران از آمبولانس‌ها برای بازداشت معترضان و نیز به منظور انتقال نیروهایشان برای سرکوب اعتراض‌ها و همچنین از گزارش‌ها‌ی حاکی از بازداشت «معترضان مجروحی که به دنبال مداوای خود هستند» نگران است.

او گفت که ایالات متحده نیز با اعضای جامعه پزشکی ایران موافق است که «بارها سوءاستفاده مقامات از بخش خدمات پزشکی در جهت سرکوب خشونت‌آمیز اعتراضات مسالمت‌آمیز را محکوم کرده‌اند.»

سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا گفت، چنین روش‌‌هایی اعتماد عمومی به خدمات پزشکی را از بین می برد و جای تعجب نیست که مردم ایران به نقض آشکار حقوق بشر خود اعتراض می کنند. او گفت این رویه نشان می‌دهد که رهبران جمهوری اسلامی تا چه حد از مردم خود می‌ترسند و تا چه اندازه برای سرکوب مردم مخالف خود در ایران حاضر است پیش برود.

آقای پرایس در بیانیه خود گفت چشم جهان به ایران است و استفاده از آمبولانس‌ها و بخش پزشکی برای سرکوب معترضان مسالمت‌آمیز را تنها یکی از اقدامات بسیار فاحش جمهوری اسلامی در زمینه سرکوب‌ها خواند.

او گفت، جمهوری اسلامی باید با پیامدهای تحمیل نقض حقوقی بشر بر مردم ایران روبرو شود.

سخنگوی‌ وزارت امور خارجه آمریکا گفت، واشنگتن همراه با شرکایش، از طریق اقدامات یک‌جانبه و چندجانبه، از جمله در سازمان ملل متحد، بی‌درنگ تلاش می‌کند تا جمهوری اسلامی ایران را به دلیل اعمال خشونت علیه مردمش، به ویژه زنان و دختران، در سرکوب وحشیانه تظاهرات مسالمت‌آمیز ادامه‌دارشان، پاسخگو بداند.

ایران از زمان مرگ مهسا امینی در ۲۵ شهریور تاکنون صحنه تظاهرات معترضان بوده است. بنا بر اعلام نهادهای حقوق بشری تاکنون صدها نفر، از جمله ده‌ها کودک، در جریان سرکوب اعتراضات جان باخته‌اند.

شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد قرار است این هفته نشستی را برای بررسی وضعیت اعتراضات ایران در ژنو برگزار کند. انتظار می‌رود شماری از دیپلمات‌ها و نیز شاهدان عینی اعتراضات و قربانیان در این نشست شرکت کنند. یکی از پیشنهادهای مورد نظر در نشست پیش رو راه‌اندازی یک هیأت حقیقت‌یاب در مورد سرکوب جاری در ایران خواهد بود.