الن ایر: نگرانی ما از برنامه موشکی ایران بر اجرای برجام سایه نمی‌افکند

آقای ایر می‌گوید که دسترسی ایران به همه دارایی‌ها زمانبر است و این "خم رنگرزی" نیست.

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا می‌گوید اگرچه ایالات متحده از برنامه موشکی ایران نگران است اما این موضوع بر اجرای توافق هسته‌ای تاثیر نخواهد گذاشت و مذاکرات ادامه می‌یابد.

الن ایر، سخنگوی فارسی زبان وزارت خارجه آمریکا روز چهارشنبه، ۱ اردیبهشت در گفت‌وگو با صدای آمریکا به سوالاتی درباره اجرای توافق هسته‌ای ایران و قدرت‌های جهانی و چشم‌انداز پیش رو پاسخ گفت.

آقای ایر ادعای برخی مقامات ایران مبنی بر کارشکنی آمریکا در معاملات ارزی ایران را رد کرد و گفت ایالات متحده از دسترسی ایران به دارایی‌های خود که پس از اجرای برجام آزاد شده، جلوگیری نکرده و نخواهد کرد: "معلوم است که برای تداوم برجام، توافق باید برای همه طرف‌ها ارزش داشته باشد و به درد ایران بخورد."

الن ایر در تشریح مزایای اجرای توافق هسته‌ای برای ایران به دو برابر شدن فروش نفت و امضای قراردادهای بین‌المللی و دسترسی به سویفت تنها در عرض سه ماه اشاره کرد.

سخنگوی فارسی زبان وزارت خارجه آمریکا تاکید کرد: "ما مانع تجارت قانونی با ایران و معاملات مجاز تحت برجام نیستیم و از آن حمایت می‌کنیم."

آقای ایر همچنین با اشاره به سخنان اخیر جان کری، وزیر خارجه آمریکا در برآورد میزان دارایی‌های ایران در خارج از کشور گفت: "آقای کری سعی کرد سوتفاهم‌ها را برطرف کند. تخمین های مختلفی وجود دارد و ارزیابی ما این است که ایران ۵۵ میلیارد دلار خارج از کشور دارد که با اجرای برجام آزاد شده است. ایران در عرض سه ماه گذشته به سه میلیارد دلار از این مبلغ دسترسی داشته که منطقی است. کسی انتظار ندارد ایران تمام پول را به سرعت مصرف کند. این خم رنگرزی نیست."

سخنگوی فارسی زبان وزارت خارجه آمریکا در آستانه برگزاری نشست سوم کمیسیون مشترک برجام در وین با بیان این که بروز برخی مشکلات در روند اجرایی شدن توافق هسته‌ای "طبیعی" است، گفت: "همه طرف‌ها با هم همکاری و مشورت می کنیم تا مشکلات رفع شود."

او ضمن تاکید بر حساسیت برنامه موشکی ایران برای آمریکا گفت "واقعا نگرانیم ولی این نگرانی بر اجرای برجام سایه نمی‌اندازد. این دو موضوع مجزا است. ما به تعامل سازنده و مشورت و مذاکره با ایران ادامه می دهیم تا در مورد برنامه موشکی و سوریه مشکلات به صورت مرضی‌الطرفین حل شود."