وزارت خزانهداری آمریکا روز پنجشنبه یازدهم آبان ۱۳۰ تحریم جدید به منظور مقابله با جنگطلبی روسیه علیه اوکراین وضع کرد.
طبق بیانیه وزارت خزانهداری، بخشی از تحریمهای روز پنجشنبه دفتر کنترل داراییهای خارجی وزارت خزانهداری آمریکا، اوفک، افراد و نهادهایی را که با ارائه فناوری و تجهیزات مورد نیاز از طریق کشورهای ثالث به روسیه، در جنگ این کشور علیه اوکراین ایفای نقش میکنند، هدف قرار میدهد.
اوفک صنعت داخلی روسیه را نیز که در پی ایفای نقش به عنوان «نگهدارنده ماشین جنگی» این کشور است، هدف تحریمهای خود قرار داد.
طبق این بیانیه، نزدیک به ۱۰۰ تحریم علیه افراد و نهادهای فعال در زمینه تولید و درآمد انرژی، فلزات و معادن، تدارکات دفاعی از جمله یک شرکت تولید پهپاد، و افراد حامی ماشین جنگی روسیه وضع شده است.
در بیانیه وزارت خزانهداری آمده است که تحریمهای روز پنجشنبه، تولیدکنندگان، صادرکنندگان، و واردکنندگان تقریبا تمامی اقلامی را که از سوی ائتلاف بینالمللی وضعکننده تحریمها و کنترلهای صادراتی بر روسیه به عنوان اقلام «با اولویت بالا» تشخیص داده میشوند، مختل میکند.
جنت یلن، وزیر خزانهداری آمریکا، در این ارتباط گفت: «روسیه برای تامین مجدد ارتش خود و تداوم جنگ فجیعش علیه اوکراین، به اشخاص و نهادهای مایل [به همکاری در] کشورهای ثالث وابسته است و ما در پاسخگو کردن آنها تعلل نخواهیم کرد.»
او با اشاره به تاثیر تحریمهای جهانی بر تضعیف جنگافروزیهای کاخ کرملین گفت: «تحریمهای امروز عزم بیشتر ما در تداوم مختلکردن هر حلقه زنجیره تامین نظامی روسیه و هدف قرار دادن آن دسته از بازیگران خارجی را نشان میدهد که به دنبال حمایت از تلاشهای جنگی روسیه هستند.»
طبق بیانیه وزارت خزانهداری، مسکو همچنان به سوءاستفاده از روابط اقتصادی مشروع خود با چین، ترکیه، و امارات متحده عربی که به قطب اقتصادی صادرات، صادرات مجدد، و انتقال فناوریها و تجیزات خارجی به روسیه تبدیل شدهاند، ادامه میدهد و در همین راستا دهها فرد و شرکت مستقر در این سه کشور تحریم شدند.
از زمان آغاز لشکرکشی روسیه به اوکراین در پنجم اسفند سال ۱۴۰۰، آمریکا، اتحادیه اروپا، کانادا، و ژاپن ضمن اعلام همبستگی با اوکراین و ارائه کمکهای گسترده، اقدام به وضع چندین بسته تحریمی وسیع علیه ماشین جنگی پوتین و حامیان آن کردهاند.