نماینده ایالات متحده در سازمان ملل متحد عصر چهارشنبه در گفتوگو با شبکه خبری فاکس گفت، تا زمانی که حکومت جمهوری اسلامی رفتار و سیاستهای خود را اصلاح نکند، هیچ چیزی تغییر نخواهد کرد و اوضاع ایران درست نخواهد شد.
نیکی هیلی در پاسخ به مجری برنامه «گزارش ویژه» درباره رویکرد کاخ سفید در برابر تهران گفت: «ایران نقش مطلقا خرابکارانهای در سوریه دارد، شاهد بودهایم تلاش کرده اسرائیل را تهدید کند و در سراسر خاورمیانه جنگهای نیابتی راه انداخته است.»
وی افزود: «اینها دلایلی است که ما از توافق ایران خارج شدیم؛ چرا که به ایران این توان مالی را میداد فعالیتهای بد خود را ادامه دهد و حالا ما این منابع مالی را قطع کردیم. در ماه اوت دور اول تحریمها بازگشت و پنجم نوامبر هم دور دوم آغاز میشود.»
دونالد ترامپ رئیس جمهوری ایالات متحده، که از ابتدا مخالف توافق اتمی ۲۰۱۵ قدرتهای جهانی و ایران بود، با این استدلال که تهران با ادامه برنامه موشکی و اقدامات بدخواهانه اش در خاورمیانه روح برجام را نقض میکند، هشتم ماه مه از آن خارج شد.
سفیر آمریکا در سازمان ملل در گفتوگوی تلویزیونی امروز خود با بیان این که تهران تا الان هم درد ناشی از تحریمها را حس کرده گفت: از پنجم نوامبر و بازگشت تحریمهای نفتی و بانکی علیه ایران، جمهوری اسلامی فشار تحریمها را واقعا احساس خواهد کرد.
این تحریمها پس از اجرای توافق جامع هستهای موسوم به برنامه جامع اقدام مشترک یا برجام در ژانویه ۲۰۱۶، لغو شده بودند.
نیکی هیلی خاطر نشان کرد که در نهایت، تا زمانی که ایران خودش را اصلاح نکند، هیچ چیزی تغییر نخواهد کرد و وضعیت در ایران درست نخواهد شد.
تمرکز بر مردم ایران
نماینده آمریکا در سازمان ملل در پاسخ به این پرسش که اگر فشار زیادی بر ایران وارد شود شاید به یک کشور درمانده و بیثبات، مانند برخی کشورهای منطقه، تبدیل شود و این خود مشکل دیگری برای ایالات متحده خواهد بود گفت، تمرکز ما در حال حاضر بر روی مردم ایران است.
وی در ادامه افزود: «مردم ایران تظاهرات کردهاند، خواستههایشان را فریاد زدهاند و گفتهاند زندگی بهتری میخواهند. ما به روشنی بر روی رژیم ایران، به خصوص سپاه پاسداران اتقلاب اسلامی، تمرکز کردهایم و آنها باید تصمیم بگیرند. در نهایت نمیتوانیم اجازه دهیم هیچ برنامه هستهای داشته باشند.»
دولت پرزیدنت ترامپ بارها اعلام کرده است که واشنگتن به دنبال تغییر رژیم در تهران نیست و هدف تغییر رفتار حکومت ایران است و مایک پمپئو وزیر خارجه آمریکا نیز پس از اعلام خروج کاخ سفید از برجام، شروط ۱۲ گانه برای رسیدن به توافق جدید با تهران را اعلام کرد.
نیکی هیلی پیشتر در چهاردهم شهریور اعلام کرده بود آمریکا قصد دارد همزمان با برگزاری نشست سالانه مجمع عمومی سازمان ملل متحد، که قرار است اواخر سپتامبر در نیویورک برگزار شود، نشست ویژه ای را در شورای امنیت درباره ایران به ریاست پرزیدنت ترامپ برگزار کند.
آمریکا را امتحان نکنید
سفیر آمریکا در سازمان ملل در پاسخ به پرسش دیگری درباره جنگ داخلی سوریه و عملیات نیروهای بشار اسد و حامیانش، یعنی روسیه و ایران، علیه مواضع مخالفان اسد در ادلب و احتمال حمله شیمیایی، به دمشق و مسکو و تهران هشدار داد که ایالات متحده را امتحان نکنند.
نیروهای دولتی سوریه با پشتیبانی هوایی روسیه و همراه با نیروهای وابسته به ایران در آستانه آغاز یک عملیات نظامی گسترده در استان ادلب هستند تا این منطقه را، که از آن با عنوان آخرین پایگاه عمده مخالفان دولت در سوریه یاد میشود، از کنترل شورشیان آزاد کنند.
پرزیدنت ترامپ هفته گذشته به روسیه و ایران در مورد این حمله قریب الوقوع هشدار داد و گفت که بشار اسد نباید به ادلب حمله کند و روسها و ایرانیها چنانچه در این تراژدی انسانی مشارکت کنند دچار اشتباه انسانی بزرگی خواهند شد، چرا که شاید صدها هزار نفر کشته شوند.
ایران و روسیه در طول جنگ داخلی سوریه – که حدود هفت سال و نیم از آن میگذرد و بیش از ۴۰۰ هزار قربانی گرفته و میلیونها آواره بر جای گذاشته است – از دولت بشار اسد حمایت کردهاند. ایالات متحده و متحدان منطقهای و بین المللی آن از مخالفان اسد حمایت کردهاند.