میشل اوباما خواستار نجات دختران نیجریه ای شد

میشل اوباما، بانوی اول ایالات متحده آمریکا


میشل اوباما، همسر رئیس جمهوری آمریکا، خواستار نجات بیش از ۲۰۰ دختر دانش آموز نیجریه ای که توسطه شبه نظامیان اسلامی ربوده شده اند، به کمپین بین المللی رسانه های اجتماعی پیوست.

بانوی اول آمریکا روز پنجشنبه، عکسی از خودش را در شبکه اجتماعی توییتر با پیام «دختران ما را باز گردانید»، منتشر کرد و گفت «ما برای دختران مفقود شده و خانواده های آنها دعا می کنیم.» اشاره خانم اوباما به پیام کمپینی است که خواستار حمایت مردمی شده و بیش از یک میلیون و ۵۷۰ هزار بار در شبکه های اجتماعی، از جمله توییتر بکار رفته است.

باراک اوباما رئیس جمهوری ایالات متحده این حادثه را بسیار غم انگیز و دردناک خواند. دیوید کامرون نخست وزیر بریتانیا نیز روبدن دختران دانش آموز را عملی شیطانی توصیف کرده است.

آمریکا و فرانسه قصد دارند برای کمک به یافتن دانش آموران ربوده شده، ماموران امنیتی به نیجریه اعزام کنند.

این دختران، روز ۱۴ آوریل توسط افراد مسلح بوکوحرام از خوابگاه هایشان در ایالت بورنو ربوده شدند. ابوبکر شکو، رهبر گروه ، تهدید کرده است دختران ربوده شده را در بازار خواهد فروخت یا آنها را وادار به ازدواج کند.

این حادثه منجر به تظاهرات مردمی درشهرهای مختلف نیجریه از جمله ابوجا پایتخت و لاگوس مرکز بازرگانی آن کشور، به خاطر واکنش کند دولت گودلاک جاناتان رییس جمهوری و ناتوانی دولت در حفاظت از شهروندان نیجریه شده است. نخستین بیانیه عمومی جاناتان ۲۰ روز پس از ربوده شدن دانش آموزان صادر شد که درآن قول داده است برای نجات دختران تلاش کند.

به گزارش یونیسف – صندوق کودکان سازمان ملل متحد – هشت دختر ۱۲ تا ۱۵ ساله دیگر در روز ۱۴ اردیبهشت (۴ ماه مه) در برونو ربوده شدند. یونیسف می گوید بوکوحرام در سال های اخیر، دانش آموزان و معلمان بیشتری را هدف عملیات خود قرار داده و با حمله به بیش از ۵۰ مدرسه، یا آنها را ویران کرده یا به آتش کشیده است.

به گزارش سازمان عفو بین الملل، در سه ماه نخست سال جاری، حملات بوکوحرام در شمال نیجریه بیش از ۱۵۰۰ کشته برجا گذاشته که بیش از نیمی از آنها افراد غیر نظامی بودند.

ملاله یوسف زی، فعال نوجوان پاکستانی، که در تابستان ۱۳۹۱ (اکتبر ۲۰۱۲) هدف گلوله مردان مسلح طالبان قرار گرفت، به این مسئله واکنش نشان داده و در صفحه توییتر از مرم برای تامین هزینه های اجرای برنامه های آموزشی و کار یابی در نیجریه درخواست کمک کرده است.