فیلم «آنورا» ساخته شان بیکر، قصه یک کارگر جنسی روس-آمریکایی که با پسر یک اولیگارش ثروتمند روس ازدواج میکند، نخل طلای هفتادوهفتمین دوره جشنواره فیلم کن امسال را ربود.
بیکر، اولین فیلمساز آمریکایی است که پس از ترنس مالیک که در سال ۲۰۱۱ با «درخت زندگی» نخل طلا را گرفت، این جایزه ارزشمند سینمایی را به خود اختصاص میدهد.
او گفت، تنها هدفش «زنده نگه داشتن سینما» است.
بیکر افزود دنیا نیاز به یادآوری دارد که «تماشای فیلم در خانه در حالی که در تلفن خود میچرخید و به ایمیلها پاسخ میدهید راه درستی نیست، هرچند برخی از شرکتهای فنآوری دوست دارند که ما اینطور فکر کنیم.»
این فیلمساز ۵۳ ساله برای ساخت فیلم «نارنگی» محصول سال ۲۰۱۵، از آیفون استفاده کرده بود.
جورج لوکاس، فیلمساز برجسته آمریکایی نیز نخل طلای افتخاری را از دوست قدیمی خود فرانسیس فورد کوپولا گرفت و به این ترتیب این دو اسطوره سینما کنار هم قرار گرفتند.
در آخرین روز جشنواره، محمد رسولاف سینماگر سرشناس ایرانی نیز که با فیلم «دانه انجیر معابد» موفق به دریافت جایزه ویژه هیئت داوران جشنواره کن شد، در سخنان خود از جمهوری اسلامی انتقاد کرد.
او پس از دریافت جایزه که با تشویق طولانی حاضران همراه بود، گفت: «پیش از هر چیز میخواهم از گروه فیلم و بازیگرانی که نتوانستند در جشنواره حاضر شوند و در ایران به شدت تحت فشار نهادهای امنیتی هستند یاد کنم، از بازیگران، فیلمبرداران، صدابرداران، و تمامی کسانی که کمک کردند، و در آنجا تحت فشار حاکمیت ستمگر و مستبد جمهوری اسلامی هستند.»
محمد رسولاف که پیش از جشنواره کن بهصورت غیرقانونی از ایران خارج شد، از شانسهای اصلی دریافت جایزه در بخش رقابتی اصلی جشنواره کن بود.
او در جشنواره کن گفت، این فیلم درباره خانواده یکی از مقامات دادگاه انقلاب در جریان اعتراضات سراسری اخیر در ایران، برگرفته از تجربیات شخصی او از نظام قضایی جمهوری اسلامی است.