انتقاد اوباما از ترامپ: کشورهای جهان از موضع‌گیری‌های او شگفت زده‌اند

باراک اوباما رئیس جمهوری ایالات متحده برای شرکت در اجلاس سران گروه ۷ - هفت قدرت صنعتی جهان - به ژاپن سفر کرده است.

باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا که برای شرکت در اجلاس سران هفت قدرت صنعتی جهان در ژاپن است، از مواضع دونالد ترامپ نامزد جمهوریخواه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا انتقاد کرد.

باراک اوباما با بیان این که دوستان و حتی منتقدان سیاست‌های واشنگتن در جهان از نزدیک رقابت‌های انتخاباتی آمریکا را دنبال می‌کنند، گفت کشورهای جهان به ایالات متحده به عنوان نقطه اتکا برای فراهم سازی توازن و رهبری می‌نگرند.

وی در ادامه گفت "این یک واقعیت است که کشورهای دیگر از موضع‌گیری‌های نامزد جمهوریخواهان شگفت زده‌اند. نمی‌دانند که چقدر حرف‌های او را جدی بگیرند. از گفته او به هراس می‌افتند و حق هم دارند؛ چرا که بسیاری از پیشنهادات او یا ناشی از نداشتن دانش در اموربین المللی است، یا این که صرفا با هدف جنجال آفرینی خبری بیان می‌شود. این مواضع به منظور حفظ امنیت و منافع ملی کشور و ایجاد توازن در جهان بیان نمی‌شوند".

اجلاس سران گروه ۷ سالانه است و این آخرین حضور باراک اوباما در آن است.

دونالد ترامپ طی دوران یک ساله کارزار انتخاباتی خود اعلام کرده است که در امتداد مرز مشترک با مکزیک، به منظور جلوگیری از ورود مهاجران غیرقانونی از این کشور و آمریکای مرکزی و جنوبی، دیوار خواهد کشید.

وی همچنین گفته از ورود مسلمانان به آمریکا موقتا ممانعت خواهد کرد و از میزان بودجه آمریکا در ناتو به شدت خواهد کاست. آقای ترامپ با نخست وزیر بریتانیا هم که از نزدیکترین همپیمان آمریکا در جهان است، وارد جدال لفظی شده است.

این سرمایه دار اهل نیویورک حتی گفته است که برای کاهش ارائه کمک نظامی به متحدان آمریکا، کشورهای ژاپن و کره جنوبی می‌توانند برای مقابله با تهدیدات کره شمالی به بمب اتمی دست یابند.

از سوی دیگر، آقای ترامپ که عملا نامزد حزب جمهوریخواه در انتخابات سراسری خواهد بود، در واکنش به اعلام نظر بازرس کل وزارت خارجه آمریکا درباره استفاده هیلاری کلینتون از یک سرور ایمیل خصوصی زمانی که وزیر خارجه بود گفت که این امر نشان از "حقه باز بودن" رقیب احتمالی اش در انتخابات سراسری دارد.

آقای ترامپ گفت "او خیلی حقه باز است. او امروز اخبار بدی را دریافت کرد که هیچ خوشایندش نخواهد بود. منظورم بازرس کل وزارت خارجه. اصلا خبر خوبی نیست."

بنا به گزارش این نهاد بازرسی، خانم کلینتون مجوزی برای این کار درخواست نکرده بود، حال آن که وزیر خارجه پیشین، متعهد بوده در مورد استفاده از ایمیل شخصی خود برای کارهای رسمی، با مقامات مسئول گفت‌وگو کند؛ اما بازرسان نشانه‌ای از این که او چنین کاری کرده باشد، نیافتند.

هیلاری کلینتون، داوطلب پیشتاز حزب دموکرات برای نامزدی انتخابات هشتم نوامبر، در پاسخ به این گزارش گفت که این امر تازه ای نیست و "داستان تکراری است. مانند وزرای خارجه پیشین، من از ایمیل شخصی‌ام استفاده کرده‌ام."

با توجه به نتایج انتخابات مقدماتی، احتمال رویارویی کلینتون و ترامپ در انتخابات آبان ماه، روز به روز قوت می‌گیرد.