کمتر از یک هفته به از سرگیری انتخابات مقدماتی ریاست جمهوری ۲۰۱۶ آمریکا مانده است. قرار است در ایالت ویسکانسین، روز ۱۷ فروردین انتخابات برای تنها دو داوطلب از حزب دموکرات و سه داوطلب باقی مانده در حزب جمهوریخواه برگزار شود.
داوطلبان نامزدی ریاست جمهوری که قصد دارند راهی کاخ سفید شوند، روز سه شنبه با شرکت در مصاحبه تلویزیونی و حضور در بین مردم این ایالت، درباره برنامه های خود صحبت کردند.
در حالی که توافق اتمی ایران، مبارزه با گسترش اسلامگرایی در بین موضوعات سیاست خارجی داوطلبان بود، بار دیگر داوطلبان انتخابات از دو حزب پیکان حملات خود را متوجه آقای ترامپ کردند.
میلیاردر آمریکایی، دونالد ترامپ، در پاسخ به سوالی درباره اینکه چرا باید کره جنوبی و ژاپن دارای تسلیحات اتمی شوند، گریزی به توافق اتمی ایران زد.
او گفت: "پس از مدتی خیلی از کشورها به سلاح اتمی دست خواهند یافت، ایران در چارچوب یکی از احمقانه ترین توافقهایی که در عمرم دیدم به سلاح هسته ای دست پیدا خواهد کرد."
ترامپ افزود: "ایران طی ده سال صاحب سلاح اتمی می شود. بنابراین به نظرم در آینده ژاپن و کره جنوبی هم برای دفاع از خودشان در برابر کره شمالی دیوانه باید سلاح هسته ای داشته باشند."
این پیشتاز انتخابات مقدماتی آمریکا، درباره نحوه مبارزه با داعش گفت که باید این گروه افراطی هر چه سریعتر و با خشونت حد اکثری از روی زمین حذف شوند.
سناتور تد کروز، در این جلسه راهکار سه گانه استفاده از حملات هوایی بیشتر، مسلح کردن کردها و اعزام نیروهای ویژه آمریکا به منطقه را به عنوان راه حل مبارزه با داعش اعلام کرد.
وی که در هفته اخیر به علت ارائه طرح کنترل امنیتی - پلیسی بیشتر مناطق عمدتا مسلمان نشین آمریکا مورد انتقاد آمریکاییان مسلمان تبار و برخی مقامات آمریکایی قرار گرفته، دیدگاه خود را توضیح داد.
کروز گفت: "منظورم از تحت نظر گذاردن محله های عمدتا مسلمان نشین در آمریکا این است که دشمن را تحت نظر داشته باشیم. بین دین اسلام و اسلامگرایی تفاوت است. اسلامگرایی فلسفه سیاسی است که از طرفدارانش می خواهد با توسل به خشونت جهادی کافران را مسلمان کنند و یا آنها را بکشند. و از دید آنها همه ما کافر هستیم. اسلامگرایی دشمن آمریکاست."
مسئله حمایت از نامزد حزب جمهوریخواهان، یکی از بحث های نامزدهای این حزب است. دونالد ترامپ گفته در صورتی که کنوانسیون ملی حزب وی را به عنوان نامزد معرفی نکند، او نظر حزب را نخواهد پذیرفت. این درحالی است که پیشتر ترامپ تعهد داده بود که اگر خودش نامزد نهایی حزب نشود، از این نامزد حمایت کند.
در واکنش به این نظر ترامپ، تد کروز و جان کیسیک فرماندار ایالت اوهایو نیز گفتند در صورت معرفی ترامپ به عنوان نامزد حزب، از وی حمایت نخواهند کرد.
در هفته های اخیر علاوه بر ادامه موضعگیری آقای ترامپ علیه مهاجرین و مسلمانان، بروز خشونت در کارزارهای تبلیغاتیش سرخط خبرها شده است.
بازداشت رئیس ستاد انتخاباتی ترامپ
از سوی دیگر، پلیس شهر ژوپیتر در ایالت فلوریدا، مدیر ستاد انتخاباتی آقای ترامپ را به تخلف بزهکارانه ساده متهم کرد و قرار است به پرونده اش در دادگاه رسیدگی شود.
کوری لواندوسکی مدیر ۴۱ ساله، در پی برخورد با میشل فیلدز خبرنگار ۲۸ ساله سایت خبری برایتبارت، از سوی پلیس به ضرب و جرح متهم شده است.
آقای ترامپ اعلام کرد که از مدیرش حمایت خواهد کرد.
رقابت کلینتون و سندرز
هیلاری کلینتون، پیشتاز رقابتها در حزب دمکرات در فرصت باقیمانده با اشاره به حوادث جدید، از ترامپ انتقاد کرد.
او گفت: "پیام کارزار تبلیغاتی دونالد ترامپ از ابتدا منفی بوده است. وی حملات خود را علیه مسلمانان، زنان و مهاجرین ادامه داده است."
کلینتون افزود: "تمامی خشونتهایی که در کارزارهای تبلیغاتی وی شاهد هستیم به خاطر این است که وی عملا به هیزم بیار معرکه تبدیل شده است. مسوولیت آنچه در کارزارهایش می گذرد بر عهده خودش است."
برنی سندرز در آخرین دور رقابت های مقدماتی توانست در سه ایالت به پیروزی برسد و برای همین رقابت او و کلینتون نزدیک تر شده است.
انتخابات مقدماتی تا ماه ژوئیه در ایالتهای باقی مانده ادامه دارد. داوطلبی که بتواند تعداد نماینده حزبی مورد را نیاز جمع آوری کند، نامزد حزب در انتخابات سراسر خواهد شد.