آمریکا پیشنهاد جدیدی برای برقراری آتش‌بس در غزه و بازگشت گروگان‌ها ارائه کرد

همزمان با مذاکرات آتش‌بس در دوحه، خانواده‌های گروگان‌ها با برگزاری تظاهراتی در اسرائیل خواستار بازگرداندن آنها هستند (پنج‌شنبه ۲۵ مرداد ۱۴۰۳)

آمریکا روز جمعه پیشنهاد جدیدی بر اساس طرح پیشنهادی بایدن و قطعنامه ۲۷۳۵ شورای امنیت به منظور برقراری آتش‌بس و بازگشت گروگان‌ها ارائه کرد.

ایالات متحده، مصر، و قطر روز جمعه ۲۶ مرداد در بیانیه‌ای مشترک با اشاره به گفت‌وگوهای فشرده مقامات ارشد سه کشور طی ۴۸ ساعت گذشته در دوحه به منظور برقراری آتش‌بس و آزادی همه گروگان‌ها و بازداشت‌شدگان، این گفت‌وگوها را «جدی» و «سازنده» خواندند که در «فضایی مثبت» انجام شد‌ه‌اند.

طبق بیانیه، ایالات متحده روز جمعه با پشتیبانی مصر و قطر پیشنهادی به اسرائیل و حماس ارائه کرد که با اصول طرح پیشنهادی جو بایدن در ١١ خرداد و قطعنامه ۲۷۳۵ شورای امنیت سازمان ملل متحد منطبق است.

در ادامه این بیانیه مشترک آمده است که طرح مزبور مبتنی بر اصول موارد توافق همه طرف‌ها طی هفته گذشته است و شکاف‌های باقیمانده در شیوه اجرای سریع توافق را برطرف می‌کند.

تیم‌های کاری طی روزهای آینده به کار فنی درباره جزئیات اجرای توافق از جمله ترتیبات اجرای مفاد بشردوستانه آن و همچنین جزئیات مربوط به گروگان‌ها و بازداشت‌شدگان خواهند پرداخت.

این بیانیه می‌افزاید که مقامات ارشد سه کشور مزبور به منظور نهایی‌کردن توافق بر اساس شروطی که امروز جمعه مطرح شدند، پیش از پایان هفته آینده در قاهره گرد هم آیند.

بیانیه مشترک آمریکا، مصر، و قاهره با تکرار اظهارات هفته گذشته رهبران سه کشور بار دیگر تصریح کرد که زمانی برای تلف کردن و بهانه‌ای برای تاخیر از سوی هیچ یک از طرف‌ها وجود ندارد و زمان آزادی گروگان‌ها و بازداشت‌شدگان، آغاز آتش‌بس، و اجرای این توافق فرا رسیده است.

در پایان بیانیه مشترک آمریکا، مصر، و قطر آمده است که اجرای این توافق موجب نجات جان انسان‌ها، برقراری آرامش برای مردم غزه، و تنش‌زدایی در سطح منطقه می‌شود.

واشنگتن و میانجی‌گران منطقه‌ای تلاش می‌کنند به توافقی برای رسیدن به آتش‌بس و آزادی گروگان‌ها در غزه دست یابند.

ایالات متحده، به عنوان مهم‌ترین متحد اسرائیل، اعلام کرده که آتش‌بس در غزه می‌تواند خطر گسترش جنگ در خاورمیانه را کاهش دهد. با افزایش تنش‌ها پس از کشته شدن اسماعیل هنیه، رهبر حماس در ایران، و فرمانده نظامی حزب‌الله، فؤاد شکر در بیروت، احتمال وقوع جنگ گسترده‌تر بیشتر شده است.

در پی حمله تروریستی ۱۵ مهر حماس به اسرائیل، که طی آن ۱۲۰۰ شهروند عمدتا غیرنظامی کشته و بیش از ۲۵۰ تن دیگر از جمله زنان، کودکان، و سالخوردگان به عنوان گروگان ربوده شدند، اسرائیل تهاجم نظامی به غزه را با هدف بازگرداندن گروگان‌های ربوده‌شده و نابودی حماس آغاز کرد.

اسرائیل، ایالات متحده، اتحادیه اروپا، بریتانیا، ژاپن و کانادا، حماس را یک گروه تروریستی می‌دانند.