دومين مناظرۀ تلويزيونی داوطلبان نامزدی انتخابات رياست جمهوری آمريکا از حزب دموکرات شنبه شب با حضور هيلاری کلينتون وزير خارجه پيشين آمريکا، برنی سندرز سناتور ورمانت، و مارتين اومالی فرماندار پيشين ايالت مريلند در ايالت آيوا برگزار شد.
مضمون اصلی اين مناظره، با توجه به همزمانی آن با وقوع حملههای تروريستی در فرانسه، بطور عمده بر تروريسم و امنيت داخلی ایالات متحده تمرکز داشت؛ اما در خلال بحثها، داوطلبان نامزدی در انتخابات نوامبر ۲۰۱۶ رويکردهای خود را در برخورد با مسائل روز کشور از جمله، مهاجرت، اقتصاد، تحصيل رايگان، ماليات و قانون آزادی حمل اسلحه نیز تشريح کردند.
سه داوطلب دموکرات حاضر در مناظره به ترتيب جايگاهشان در آخرین نظرسنجیها، هيلاری کلينتون، برنی سندرز و مارتين اومالی، دومين مناظرۀ تلويزيونی شان را در ايالت آيوا برگزار کردند. این مناظره به احترام جان باختگان حملات تروريستی جمعه شب پاريس با يک دقيقه سکوت آغاز شد.
هر سه نامزد در زمينه ضرورت مبارزه قاطعانه با گروه موسوم به "دولت اسلامی" یا داعش اشتراک نظر داشتند، اما در مورد نحوه مبارزه با آن گروه افراطی، هر کدام نظران و ایدههای خاص خود را داشتند.
هيلاری کلينتون، بانوی اول پیشین ایالات متحده، در این زمینه گفت "شک ندارم که ما با بکارگیری همه منابعمان می توانیم بطور مؤثر با آن مقابله کنیم: همه منابعی که رهبری ما از آن برخوردار است، همه ابزاریهایی که در اختیار داریم، نه فقط نيروی نظامی که به نظرم بايد به عنوان آخرين راه حل مورد استفاده قرار گيرد ... بلکه ديپلماسی، نيروی انتظامی، کمک های توسعه ای و تبادل اطلاعات به صورت آشکار تر و با تکیه بر همکاری بیشتر."
مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند
برنی ساندرز که در آخرین نظرسنجیها در فاصلۀ کوتاهی پس از خانم کلينتون قرار دارد، معتقد است القاعده و داعش هر دو معلول جنگ عراق هستند.
این سناتور دموکرات از ايالت ورمانت گفت "در يک نکته بايد با وزير خارجه (سابق) مخالفت کنم. او (کلینتون) گفت مسئوليت عمده بر دوش آمريکا نيست، اتفاقا بايد بگويم حملۀ مصيبت بار (ما) به عراق، که در ضمن من قوياً با آن مخالف بودم، منطقه را کاملاً به هم ريخت و باعث شد القاعده و داعش سر بلند کنند."
مارتين اومالی فرماندار سابق ايالت مريلند نیز از ده پانزده سال گذشته به عنوان "سالهای شکست سخت" ياد کرد و گفت، اين شکست در نتيجه ناآگاهی و نداشتن اطلاعات کافی و دقيق صورت گرفت؛ وظيفۀ آمريکا اين نيست که در جهان به دنبال ديکتاتور بگردد و آنها را سرنگون کند، بلکه "نقش ما در جهان اين است که بايد بشارت دهنده و اميدبخش باشيم."