هیلاری کلینتون از توافق جامع هسته‌ای با ایران دفاع کرد

مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند

هیلاری کلینتون، توافق اتمی با ایران را بهترین راه ممکن برای جلوگیری از دستیابی این کشور به سلاح هسته‌ای دانست.

هیلاری کلینتون، داوطلب نامزدی ریاست جمهوری آمریکا از حزب دمکرات روز چهارشنبه، ۹ سپتامبر در سخنرانی خود در اندیشکده بروکینز گفت که رد توافق هسته‌ای مسیر خطرناکی را پیش روی آمریکا می گذارد که آینده آن معلوم نیست.

خانم کلینتون با اشاره به نقش خود در تحریم ایران و آغاز مذاکرات هسته‌ای هنگامی که او وزیر خارجه دولت آقای اوباما بود، گفت: "زمانی که آقای اوباما رئیس جمهوری شد آنها به سرعت به سمت تولید سلاح هسته‌ای میرفتند، تعهدات خود را رعایت نمی‌کردند و هزاران سانتریفیوژ برای غنی سازی اورانیوم آماده کرده بودند."

وزیر خارجه پیشین آمریکا توضیح داد که او و همکارانش در دولت آمریکا با سفر به کشورهای مختلف، بیش از یکصد کشور جهان را با تحریم سرسختانه ایران همراه کردند. به گفته او ایران تا هنگامی که تحریم‌ها مورد حمایت بین المللی واقع نشد، ایران به پای میز مذاکره نیامد.

داوطلب نامزدی حزب دمکرات در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، با اشاره به برخی نگرانی ها از فعالیت های ایران در خاورمیانه گفت، اگر به ریاست جمهوری برسم از تمام راه‌های ممکن برای محدود کردن فعالیت‌های مخرب ایران در منطقه استفاده خواهم کرد.

او گفت اگر به ریاست جمهوری آمریکا برسد، حتی با وجود توافق هسته‌ای به ایران اعتماد نخواهد کرد و راستی آزمایی در قبال این کشور در پیش خواهد گرفت. او گفت که رئیس جمهوری آینده آمریکا باید برای مقابله با سه سناریو آماده باشد: اول اینکه ایران تقلب

کند، دوم اینکه بعد از ۱۵ سال تلاش کند به سمت بمب اتم برود و سوم این که رفتارهای خطرناک خود در منطقه را افزایش دهد.

این مقام پیشین دولت آمریکا تاکید کرد که ایالات متحده و دولت آینده آن باید برای رژیم ایران روشن کند که در برخورد با آن قاطع است و از هیچ کاری برای جلوگیری از دستیابی آن به سلاح اتمی فروگذار نخواهد کرد.

خانم کلینتون خود را متعهد دانست که در صورت پیروزی در رقابت‌های ریاست جمهوری آمریکا، امنیت اسرائیل و متحدان آمریکا در خاورمیانه را تامین کند، با اقدامات مغایر با حقوق بشر از سوی رژیم ایران مقابله کند و جلوی سیاست‌های مخرب ایران در منطقه را بگیرد.

وی همچنین در بخش دیگری از سخنان خود در مؤسسه بروکینگز گفت، کسی نمی‌تواند انکار کند که افراط گرایی نتیجه مستقیم رفتار عربستان سعودی و برخی اشخاص در آن کشور است، و رهبران سعودی باید جلوی منابع مالی افراط گرایان و خروج روحانیون افراطی را بگیرد.