نماینده دائمی آمریکا در شورای حقوق بشر سازمان ملل روز جمعه در پنجاه و سومین نشست این شورا خواستار «آزادی فوری» نیلوفر حامدی و الهه محمدی شد.
به گفته میشل تیلور، ایالات متحده در کنار تمامی روزنامهنگاران زندانی در سراسر جهان از جمله نیلوفر حامدی و الهه محمدی که تنها به دلیل گفتن حقیقت مجازات میشوند، میایستد.
او تصریح کرد آزادی بیان برای حکمرانی شفاف و مسئولانه، امری حیاتی است و به ساختن جوامعی فراگیر و مرفه کمک میکند.
میشل تیلور در ادامه، افزایش نظارت و حملات نرمافزاری و اقدامات تلافیجویانه علیه روزنامهنگاران و چهرههای رسانهای را محکوم کرد.
به گفته او، هزینههای محدودیتهای فزاینده در دسترسی به اطلاعات به حوزه سیاست محدود نمیشود و از جمله دسترسی محدود زنان به آموزش، قطع اینترنت، و شکاف دیجیتالی رو به رشد، مانع از توسعه اجتماعی و اقتصادی در سطح جهان میشود.
رابرت مالی، فرستاده ویژه ایالات متحده در امور ایران، نیز روز پنجشنبه ۱۱ خرداد با بازنشر رشته توییت حساب فارسی وزارت امور خارجه ایالات متحده درباره «محاکمه ساختگی» الهه محمدی و نیلوفر حامدی نوشته بود: «روزنامهنگاری جُرم نیست.»
همچنین ببینید: رابرت مالی در واکنش به محاکمه الهه محمدی و نیلوفر حامدی: روزنامهنگاری جرم نیستاو تصریح کرده بود مقامات جمهوری اسلامی «باید زندانیکردن روزنامهنگارانی همچون الهه و نیلوفر، صرفا به دلیل انجام دادن کارشان، را متوقف کنند.»
نیلوفر حامدی و الهه محمدی از جمله روزنامهنگارانی بودند که در همان ابتدای اعتراضات سراسری در ایران، به دلیل تهیه گزارش و خبر از نحوه مرگ مهسا امینی در بازداشت گشت ارشاد و همچنین مراسم خاکسپاری او، از سوی نهادهای امنیتی جمهوری اسلامی بازداشت شدند.
آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد، در تازهترین گزارش خود به شورای حقوق بشر سازمان ملل گفت از ١ اوت ۲۰۲۲ تا ۱۵ آوریل ۲۰۲۳ بیش از ۷۰ روزنامهنگار از جمله ۲۵ زن بازداشت شدهاند و ۱۶ روزنامهنگار هنوز در زندان به سر میبرند. به گفته او، برخی از این روزنامهنگاران بازداشتی احکامی از ١٢ تا ١٨ ماه حبس دریافت کردهاند، ممنوعالخروج شدهاند، و اجازه فعالیت روزنامهنگاریشان لغو شده است.