در کتاب یک مقام اطلاعاتی آمریکا مطرح شد: ایران از القاعده حمایت می کرد

ژنرال مایک فلین مدیر پیشین آژانس اطلاعات دفاعی آمریکا

برت بیئر، از مجریان تلویزیون فاکس نیوز، روز دوشنبه در جریان کنوانسیون ملی حزب جمهوریخواه که در شهر کلیولند در اوهایو آغاز به کار کرد از مایک فلین مدیر پیشین آژانس اطلاعات دفاعی آمریکا درباره جزئیات شگفت انگیزی که در کتاب جدیدش مطرح کرده است پرسید.

مجری برنامه "گزارش ویژه" فاکس نیوز گفت "یکی از مواردی که سرخط بسیاری از گزارش های رسانه ای را به خود اختصاص داد، این بود که نوشته‌اید القاعده در ایران بر روی سلاح های شیمیایی و بیولوژیکی کار می‌کرده است،" و از ژنرال فلین خواست بیشتر در این باره توضیح دهد.

فلین، که یکی از سخنرانان کنوانسیون جمهوریخواهان نیز هست، در پاسخ گفت "یکی از مواردی که باید با مردم آمریکا درباره آن صادق باشیم، این است که ما با دشمنی روبرو هستیم که قصد استفاده از سلاح‌های کشتار جمعی دارد. ما می‌دانیم که آنها افراد مناسب برای این کار را نیز در اختیار دارند."

وی با بیان این که بسیاری از مردم فکر می‌کنند که القاعده و ایران دشمن یکدیگر هستند، گفت "در واقع ما شاهد این بوده‌ایم که ایران برای سال‌ها از القاعده حمایت می‌کرده است. ایران نقطه ترانزیت بین مرکز کنترل و فرماندهی بن لادن، و آنچه که از جانب القاعده در عراق انجام می‌شد، بود."

ژنرال فلین در ادامه گفت "ما متوجه شدیم که رهبران القاعده در ایران پنهان شدند. از این رو چنین رابطه جالبی (بین آنها) بوده و همه اینها بر می‌گردد به ایدئولوژی افراطی که با آن روبرو هستیم." وی همچنین از دولت آمریکا خواست در این زمینه "شفافیت بیشتری" به خرج دهد.

القاعده مسئول حملات تروریستی ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱ در ایالات متحده است. واشنگتن القاعده را سازمان تروریستی می‌داند و در سال ۲۰۱۱ رهبر آن، اسامه بن لادن، را در پاکستان به قتل رساند. از ۱۹ نفری که حملات یازدهم سپتامبر را انجام دادند، ۱۵ نفر شهروند عربستان سعودی بودند.

اظهارات این مقام اطلاعاتی پیشین آمریکا درباره ارتباط ایران و القاعده در حالی است که بحث ارتباط برخی شهروندان یا مقام‌های عربستان با آن گروه تروریستی، بیشتر در آمریکا مطرح بوده و اخیرا ۲۸ صفحه از گزارش سال ۲۰۰۲ کنگره که تاکنون محرمانه مانده بود، پس از بیش از سیزده سال منتشر شد.

ایالات متحده عمدتا جمهوری اسلامی ایران را به دلیل حمایت از شبه نظامیان شیعه حزب الله در لبنان و گروه های فلسطینی مانند حماس، در فهرست حامیان تروریسم قرار داده و تحریم هایی را هم علیه آن کشور اعمال کرده است.