پلیس فتای تهران بزرگ ادعا کرد ۱۲ تن را به اتهام فروش لباسهایی در رابطه با ماه محرم که «نامتعارف و توهینآمیز» تشخیص داده شده، بازداشت کرده است.
داود معظمی گودرزی، رئیس پلیس فتا در تهران بزرگ دوشنبه دوم مرداد با اشاره به بازداشت این افراد در ارتباط با فروش آنلاین لباسهایی در «بیش از ۱۵ صفحه» در اینستاگرام که «نامتعارف» و نسبت به «محرم و ائمه اطهار»، «توهینآمیز» تلقی شده، ادعا کرد که طرحهای این لباسها شامل «تبلیغ مواد مخدر، مشروبات الکلی، آیین شیطانپرستی، و فرقههای ضاله و انحرافی» بوده است.
به گزارش خبرگزاریها در ایران، این مقام انتظامی همچنین ضمن اعلام «برخورد» با «چهار واحد تولیدکننده» در بازار تهران، گفت که ۱۲ تن در ارتباط با «بیش از ۱۵ صفحه» در اینستاگرام با ۸۰۰ هزار دنبالکننده، بازداشت شدهاند و «چندین هزار انواع البسه نامتعارف» توقیف شده است.
معظمی گودرزی این اقدام را برخورد با «فرصتطلبی از مناسبات ملی مذهبی برای کسب منافع شخصی» دانست و هشدار داد که فرماندهی انتظامی با آنچه «توهین به مقدسات در فضای مجازی» نامید، برخورد میکند.
بنا بر گزارشهای پیشین، در سالهای گذشته در ایران بازار مد لباس و آرایش ویژه صورت، مو، و ناخن برای زنان و مردان در محرم با عنوان «مد عاشورایی» داغ بوده است.
بر اساس گزارشهای رسیده به صدای آمریکا، شامگاه پنجشنبه ۲۹ تیر مصادف با شب سوم محرم، مقامات سپاه پاسداران با بیان این که «ماه محرم است»، گردشگران ییلاق اوپرت در مرز استانهای سمنان و مازندران را با «ضرب و شتم» و با استفاده از «باتوم، شوکر، و لگد» از منطقه بیرون کردند.
همچنین ببینید: ضرب و شتم گردشگران ییلاق «اوپرت» توسط ماموران؛ شاهد عینی: گفتند مشروبات را تحویل دهیدتشدید برخورد با شهروندان در محرم سال جاری در حالی است که برخی کاربران در رسانههای اجتماعی با مقایسه سرکوب و کشتار معترضان مسالمتآمیز توسط جمهوری اسلامی با روایت عاشورا، تصاویری از جانباختگان اخیر منتشر میکنند.
از جمله علی کریمی، فوتبالیست سرشناس مخالف جمهوری اسلامی با انتشار ویدئویی از خشونت نیروهای حکومتی با معترضان آن را «روضه تصویری» نامید و در اینستاگرام نوشت: «این جا کربلا نیست، همین ایران خودمان است. برای ۱۴ قرن پیش نیست، برای همین سال گذشته است.»