وزارت دفاع اوکراین میگوید که اوایل روز سهشنبه، نیروهای اوکراینی پس از یک درگیری شدید، نیروهای روسیه را از حومه کییف، پایتخت بیرون راندند. بازپسگیری منطقه ماکاریف به نیروهای اوکراینی امکان داد کنترل یک بزرگراه اصلی را دوباره به دست بگیرند و مانع تلاش نیروهای روس برای محاصره کییف از شمال غربی شوند.
با این حال، وزارت دفاع اوکراین گفت که نیروهای روسیه توانستند تا حدودی در سایر نواحی شمال غربی کییف از جمله بوچا، هوستومیل و ایرپین پیشروی و این مناطق را تصرف کنند. برخی از این مناطق تقریباً از زمان تهاجم ارتش روسیه در حدود یک ماه پیش مورد حمله قرار گرفته بودند.
مقامات آمریکایی و بریتانیایی می گویند اشغال کییف همچنان هدف اصلی روسیه است.
گزارشها حاکی از آن است که نیروهای ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه، به طور فزایندهای حملات نیروی هوایی و توپخانهای خود را بر شهرهای اوکراین و غیرنظامیان ساکن در آنجا متمرکز کردهاند.
به گزارش آسوشیتدپرس، یک مقام ارشد دفاعی آمریکا که نخواست نامش منتشر شود گفته است روسیه طی دو روز گذشته پروازهای هوایی را افزایش داده و در ۲۴ ساعت گذشته ۳۰۰ پرواز انجام داده است. این مقام گفته است که روسیه از زمان آغاز تهاجم بیش از ۱۱۰۰ موشک به سمت اوکراین شلیک کرده است.
جو بایدن، رئیسجمهوری ایالات متحده، اواخر این هفته برای دیدار با متحدان خود به اروپا میرود. او عصر دوشنبه در سخنانی به نوعی گفت که شرایط جنگ اوکراین ممکن است بدتر از این شود.
آقای بایدن پوتین را متهم کرد که در حال بررسی توسل به سلاح های شیمیایی در تهاجم به اوکراین است.
همچنین ببینید: بایدن: پوتین در حال ارزیابی استفاده از سلاح شیمیایی در اوکراین استنیروهای روس همچنین پس از اینکه نیروهای اوکراینی از تسلیم کردن شهر بندری جنوبی ماریوپول خودداری کردند، به محاصره این شهر ادامه دادند. حمله زمینی روسیه اما در سایر بخشهای اوکراین به کندی پیش میرود یا اصلاً پیش نرفته است.
غیرنظامیانی که از شهر ماریوپول فرار کردهاند از بمبارانهای بی امان روسیه و وجود اجساد در خیابانها صحبت کردهاند.
ماریوپل قبل از جنگ حدود ۴۳۰ هزار نفر جمعیت داشت. گمان میرود که حدود یک چهارم آن جمعیت این شهر را در روزهای آغازین جنگ ترک کردهاند و دهها هزار نفر در هفته گذشته از طریق مسیرهای بشردوستانه فرار کردهاند. تلاشهای دیگر برای خروج از شهر با ادامه درگیریها ممکن نشد..
ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین، روز سه شنبه گفت با پاپ فرانسیس، رهبر کاتولیکهای جهان گفتوگو کرده است. او از نقش پاپ برای میانجیگری استقبال کرد.
به گفته سازمان ملل متحد، تهاجم مسکو نزدیک به ۳.۵ میلیون نفر را ناچار به ترک اوکراین کرده و در داخل کشور نیز ۶.۵ میلیون نفر دیگر آواره شدهاند.