کی‌یف از حمله پهپادهای روسیه به زیرساخت‌های انرژی اوکراین خبر داد

مقامات اوکراینی روز چهارشنبه ۲۲ فروردین، اعلام کردند که روسیه زیرساخت‌های انرژی و نیز حمل و نقل این کشور را با ۱۷ پهپاد هوایی، دو موشک کروز و یک موشک بالستیک هدف قرار داده است.

در این ارتباط، نیروی هوایی اوکراین می‌گوید ۱۴ پهپاد را بر فراز مناطق میکولایف و اودسا رهگیری و منهدم کرده است.

همچنین پدافند هوایی اوکراین دو فروند از سه موشک که اودسا را هدف گرفته بودند، سرنگون کرد.

با این همه، اوله کیپر، فرماندار منطقه‌ای اودسا، در تلگرام گفت که تمرکز حملات بر زیرساخت‌های انرژی و حمل و نقل بوده که به چندین سایت آسیب رسانده و دست‌کم دو زخمی به جای گذاشته است.

فرماندار میکولایف نیز در تلگرام اعلام کرد که حمله پهپادی به زیرساخت‌های انرژی در این منطقه آسیب رسانده و باعث قطع برق شده است که پس از چند ساعت برطرف شد.

همزمان، وزارت دفاع روسیه اعلام کرد که یک حمله پهپادی اوکراین را که در شبانه‌روز گذشته رخ داد متوقف و پنج پهپاد را بر فراز منطقه بریانسک منهدم کرده است.

پیشتر، ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهوری اوکراین، گفته بود که از دونالد ترامپ، نامزد احتمالی حزب جمهوری‌خواه در انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا، خواسته است به اوکراین سفر کند.

او گفت که می‌خواهد از پیشنهادهای آقای ترامپ برای پایان دادن به جنگ میان اوکراین و روسیه آگاه شود.

با این حال، آقای زلنسکی تأکید کرد که‌ به این ایده دونالد ترامپ که اگر اوکراین مقادیر زیادی از سرزمین خود را واگذار کند، جنگ تمام خواهد شد، علاقه‌ای ندارد.

ارتش آمریکا روز سه‌شنبه ۲۱ فروردین، اعلام کرد که مقادیر زیادی اسلحه و مهماتی را که از سپاه پاسداران و در راه یمن توقیف شده بود، به نیروهای مسلح اوکراین منتقل کرده‌ است.

این تسلیحات، شامل بیش از ۵ هزار قبضه کلاشنیکف، تیربار، تفنگ تک‌تیرانداز، آر‌پی‌جی-۷ و بیش از ۵۰۰ هزار گلوله ۷.۶۲ میلی‌متری است که به گفته آمریکا به اوکراین کمک خواهد کرد که در برابر تهاجم روسیه از خود دفاع کند.

اوکراین با کمبود تسلیحات مواجه شده که بخشی از آن، به دلیل مخالفت گروهی از قانونگذاران جمهوری‌خواه مجلس نمایندگان آمریکا با کمک بیشتر به آن کشور بوده است.

ولودیمیر زلنسکی می‌گوید نیروهای اوکراین بدون دریافت کمک‌های نظامی بیشتر آمریکا در مبارزه با روسیه شکست خواهند خورد.

روسیه در پنجم اسفند سال ۱۴۰۰ به اوکراین حمله و بخش‌هایی از این کشور را تصرف کرد.

از سوی دیگر، دیوید کامرون، وزیر خارجه بریتانیا، در سفر به آمریکا با هدف تشویق قانونگذاران به تصویب لایحه کمک اضافی به اوکراین، با آنتونی بلینکن، همتای خود، و شماری از رهبران کنگره ایالات متحده دیدار کرد.

جو بایدن، رئیس‌جمهوری آمریکا، بارها از جمهوری‌خواهان مخالف کمک بیشتر به اوکراین خواسته است که از لایحه کمک‌رسانی به آن کشور حمایت کنند.

برخی از جمهوری‌خواهان مجلس نمایندگان می‌گویند تمرکز باید بر اولویت‌های داخلی مانند تأمین امنیت مرزی ایالات متحده و مکزیک در برابر موج مهاجران باشد.

دیوید کامرون در بیانیه‌ای با اعلام این‌که «موفقیت اوکراین و شکست پوتین، برای امنیت آمریکا و اروپا حیاتی است» گفت: «گزینه دیگر، پوتین را در تلاش‌ برای بازنویسی مرزهای اروپا از طریق زور تشویق می‌کند و این پیام به وضوح در پکن، تهران و پیونگ‌یانگ طنین‌انداز خواهد شد.»