ادامه آشوب ها در شرق اوکراین

خوشحالی یکی از افراد آزاد شده، در پی حمله معترضان طرفدار روسیه به پایگاه پلیس در اودسا، ۱۴ اردیبهشت ۱۳۹۳

گروهی از معترضان طرفدار روسیه به یک پایگاه پلیس در شهر اودسا در جنوب غربی اوکراین حمله کردند و با شکست درهای ورودی ساختمان، وارد پایگاه شده و حدود ۷۰ نفر نفر از همراهان خود که پس از حوادث خونبار روز جمعه بازداشت شده بودند را آزاد کردند.

حدود هزار نفر از معترضان طرفدار روسیه روز یکشنبه، یک پاسگاه پلیس مدرن در شهر بندری اودسا را به محاصره خود در آوردند و ۳۰۰ نفر دیگر با سر دادن شعارهایی نظیر «روس ها یاران خود را رها نمی کنند» به داخل پاسگاه هجوم بردند.

خبرگزاری آسوشیتدپرس نیز گزارش داد که در پی هجوم معترضان به این پاسگاه، وزارت کشور اوکراین در بیانیه ای اعلام کرد حدود ۶۷ نفر از افرادی که در جریان درگیری های روز جمعه در اودسا بازداشت شده بودند را آزاد کرده است. در این بیانیه اما مشخص نشده که آیا از معترضان طرفدار روسیه هنوز کسی در بازداشت مانده یا نه.

نخست وزیر اوکراین فساد پلیس در آن منطقه را علت مرگ ده ها نفر در شورش روز جمعه خواند.

نخست وزیر موقت اوکراین روسیه را متهم کرده بود که آشوب روز جمعه در اودسا، که منجر به کشته شدن بیش از ۴۰ نفر از معترضان طرفدار روسیه در پی به آتش کشیده شدن یک ساختمان در این شهر بندری اوکراین شد، را «مهندسی» می کند.

به گزارش رویترز، آرسنی یاتسنیوک که در این شهر کوچک در حاشیه دریای سیاه سخن می گفت، حامیان معترضان طرفدار روسیه را متهم کرد که «بیشتر علاقمند به فکر بهره برداری از نتایج حاصل از گسترش فساد هستند تا حفظ نظم و آرامش» و گفت تلاش کسانی که او از آنها به عنوان «سازمان های تروریستی» یاد کرد، نقش بر آب خواهد شد.

در جریان درگیری های روز جمعه در شهر اودسا بین شورشیان جدایی طلب طرفدار روسیه و نیروهای خواهان تمامیت ارضی اوکراین و به آتش کشیده شدن ساختمانی که شورشیان آن به تصرف خود در آورده بودند، بیش از ۴۰ نفر کشته و تعدادی مجروح شدند.

به گفته رویترز این از خونبارترین درگیری هایی بود که پس از خروج ویکتور یاناکوویچ – رئیس جمهوری پیشین مورد حمایت مسکو در زمستان گذشته – تا کنون در مناطق شرقی اوکراین روی داده است.

با اوجگیری آشوب ها در مناطق شرقی اوکراین، این پرسش مطرح شده که آیا نیروهای پلیس و ارتش توانایی مقابله با ناآرامی ها در آن کشور را دارند یا نه. کیف مسکو را به حمایت و سازماندهی اعتراضات متهم کرده است، اتهامی که روسیه آن را رد می کند.

در حالی که کرملین ادعا می کند با هزاران درخواست برای کمک به شهروندان روس زبان اوکراین روبرو شده، کیف اعلام کرده است که به عملیات تهاجمی علیه جدایی طلبان طرفدار روسیه در مناطق شرقی آن کشور ادامه خواهد داد.

آرسن آواکوف وزیر کشور اوکراین گفته است نیروهای نظامی آن کشور یک برج مخابراتی تلویزیونی و چند ساختمان دولتی در شهر کوچک کراماتورسک که در تصرف شورشیان بود را پس گرفته اند. کراماتورسک در نزدیکی شهر اسلاویانسک، که همچون سنگری برای جدایی طلبان طرفدار روسیه است، قرار دارد.