مقامات پاکستان میگویند دو انفجار در نزدیکی دفاتر نامزدهای انتخابات پارلمانی در ایالت بلوچستان در جنوب غربی این کشور، ۲۶ کشته و دهها زخمی بر جای گذاشت و به نگرانیهای امنیتی در شب برگزاری انتخابات دامن زد.
مردم پاکستان، روز پنجشنبه نوزدهم بهمن، در اوج حملات شبهنظامیان و زندانی شدن عمران خان، برنده انتخابات گذشته، پای صندوقهاق رأی خواهند رفت. ۴۴ حزب سیاسی برای تصاحب ۲۶۶ صندلی پارلمان پاکستان با یکدیگر رقابت دارند.
به گزارش خبرگزاری وریترز، نخستین انفجار که منجر به کشته شدن ۱۴ تن شد، در دفتر یک نامزد مستقل انتخابات در بخش «پیشین» در ایالت بلوچستان پاکستان صورت گرفت.
محل دومین انفجار، منطقه قلعه سیفالله، در نزدیکی مرز افغانستان، در نزدیکی دفتر «جمعیت علمای اسلام»، که قبلاً هم هدف حملات شبهنظامیان قرار گرفته بود، انجام شد. این حمله ۱۲ کشته و ۲۵ زخمی به جای گذاشت.
هنوز مشخص نیست چه کسی پشت حملات بوده است ولی چندین گروه از جمله طالبان پاکستان و گروههای جداییطلب بلوچستان در ماههای اخیر حملاتی را انجام دادهاند.
مقامات پاکستان در واکنش به این انفجارها گفتند که در حال افزایش تدابیر امنیتی در حوزههای رأیگیری هستند.
عمران خان، در پیامی از زندان، از حامیانش خواسته بود که پس از رأی دادن در بیرون اتاقهای رأی منتظر بمانند، چون قرار است احزاب سیاسی رقیب، تجمعهای بزرگی را به مناسبت پایان مبارزات انتخاباتی برگزار کنند.
هرگونه تجمع گسترده حامیان او در نزدیکی صندوقهای رأی میتواند تنشها را افزایش دهد.
خان در شبکه اجتماعی ایکس عکسی از خود منتشر کرد و از مردم خواست تا تعداد زیادی را به رأی دادن تشویق کنند و سپس در مراکز رأیگیری و تا زمان اعلام نتایج نهایی در آنجا بمانند.
قاسم خان، پسر او، نیز در شبکه «ایکس» تصویری از خود و برادرش با پرچم حزب پدرش؛ «تحریک انصاف» منتشر کرد و از مردم خواست تا رأی دهند.
فرزندان عمران خان قبلاً خود را از انظار عمومی دور نگه میداشتند.
در این حال، نواز شریف، نامزد پیشتاز انتخابات، همراه با برادرش شهباز شریف، نخستوزیر پیشین، راهپیمایی بزرگی را در شهر قصور در شرق این کشور برگزار کرد و در میان موجی از دهها هزار هوادار خود که پرچمهای سبز حزب «مسلم لیگ» را به اهتزاز در آورده بودند، از جوانان خواست تا از حزب او حمایت کنند و «فریب» عمران خان را نخورند.
حامیان «حزب مردم» پاکستان نیز در شهر جنوبی لارکانا به رهبری بلاول بوتو زرداری گرد هم آمدند، که اگر هیچ یک از احزاب به اندازه کافی کرسیهای پارلمانی را برای تشکیل دولت کسب نکند، نقشی تعیین کننده در تشکیل دولت ایفا خواهد کرد.
بلاول بوتو زرداری، وزیر خارجه سابق پاکستان، که پسر بینظیر بوتو، نخستوزیر اسبق است، از رقبای خود از جمله شریف، به دلیل آنچه آن را به مخاطره انداختن امنیت و اقتصاد کشور در دوران تصدیشان میخواند، انتقاد میکند.
از سال ۲۰۲۲ میلادی که عمران خان با رأی عدم اعتماد پارلمان، از سمت نخستوزیری برکنار شد، آشوبهای سیاسی در پاکستان بالا گرفت و نگرانی در مورد ثبات آن کشور افزایش یافت.
او پس از برکناری، در یک پرونده اختلاس محکوم شد و به زندان افتاد، و برای پنج سال از شرکت در انتخابات منع شد.
عمران خان، ارتش قدرتمند پاکستان را متهم به برکناری خود کرده است اما ارتش این اتهام را رد میکند.