گولن: اگر یک نهاد "مستقل بین‌المللی" من را مجرم بداند به ترکیه بر می‌گردم

فتح اﻟله گولن، روحانی ۷۵ ساله و پرنفوذ ترکیه، در حال حاضر در آمریکا زندگی می کند.

روحانی پرنفوذ اهل ترکیه که آنکارا او را مسئول کودتای نافرجام ماه گذشته می‌داند و خواستار استرداد او از آمریکا شده، می‌گوید حاضر است تنها در صورتی به ترکیه باز گردد که یک "نهاد تحقیقاتی مستقل بین المللی" او را گناهکار تشخیص دهد.

به گزارش خبرگزاری رویترز، فتح اﻟله گولن ر یادداشتی که روز جمعه در نشریه فرانسوی لوموند منتشر شد، گفته است "اگر حتی یک دهم اتهاماتی که علیه من مطرح شده است ثابت شود، حاضرم به ترکیه باز گردم و متحمل سنگین ترین مجازات شوم."

رجب طیب اردوغان رئیس جمهوری ترکیه این روحانی پرنفوذ را، که زمانی متحد نزدیک او بود، متهم به دست داشتن در کودتای ۲۵ تیر ماه در ترکیه کرده و از آمریکا خواسته است او را به آنکارا تحویل دهد. درخواستی که واشنگتن هنوز آن را نپذیرفته است.

آقای گولن، که کودتای اخیر را محکوم و هرگونه ارتباط با آن را رد کرده است، در یادداشت خود همچنین دستگاه قضایی ترکیه را متهم به از دست دادن استقلال خود کرده و گفته این نهاد اکنون از سوی قوه مجریه کنترل می‌شود.

نشانه های مثبت آمریکا

رئیس جمهوری ترکیه که پیشتر به دولت ایالات متحده گفته بود که همپیمانی با ترکیه را قربانی حمایت از این روحانی ۷۵ ساله نکند، روز پنجشنبه بار دیگر هشدار داد که واشنگتن بین ترکیه و گولن، یکی را انتخاب کند.

وزیر امور خارجه ترکیه نیز روز جمعه در یک نشست خبری در آنکارا به خبرنگاران گفت که دولت اخیرا "نشانه‌های مثبتی" از سوی ایالات متحده در زمینه استرداد این روحانی ساکن ایالت پنسیلوانیا دریافت کرده است.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، مولود چاووش اغلو با بیان این که در حال دریافت "برخی نشانه‌های مثبت در مورد درخواستمان هستیم،" گفت مدارک بیشتر مرتبط با پرونده استرداد گولن، برای ارسال به آمریکا جهت بررسی، تهیه شده است.

دولت ایالات متحده هنوز به این خبر واکنش نشان نداده است.

واشنگتن، که مانند دیگر کشورهای غربی از بازداشت‌های گسترده در ترکیه پس از کودتا ابراز نگرانی کرده، می‌گوید در حال بررسی مدارک ارسالی آنکارا، مبنی بر احتمال دست داشتن فتح اﻟله گولن است.

خبرگزاری رویترز روز گذشته به نقل از یک مقام دولتی ترکیه، مجموع بازداشت‌های مرتبط با کودتا را ۳۵ هزار و ۲۲ نفر اعلام کرد، که به گفته او بیشتر آنها آزاد شده‌اند و ۵ هزار و ۶۸۵ نفر هنوز در بازداشت به سر می‌برند.

با این حال روند پاکسازی در همه دستگاه‌های دولتی، آموزشی و نظامی در ترکیه ادامه دارد و آنکارا همچنان به دنبال افرادی است که به نحوی احتمال دست داشتن آنها با کودتا وجود دارد.

در آخرین مورد، مولود چاووش اغلو وزیر خارجه ترکیه گفت ۳۲ نفر از مجموع ۲۰۸ دیپلمات ترکیه که پس از کودتا به کشور فراخوانده‌اند، فراری هستند و اطلاعاتی داریم که نشان می‌دهد به کشورهای مختلف پناهنده شده‌اند.