رئیس جمهوری ایالات متحده روز چهارشنبه در جمع خبرنگاران گفت این احتمال وجود دارد که برای مقابله با کاروان پناهجویانی که به سمت مرزهای مشترک مکزیک و آمریکا در حرکت هستند، ۱۰ تا ۱۵ هزار نیروی نظامی دیگر را به منطقه اعزام کند.
به گزارش آسوشیتدپرس، پرزیدنت ترامپ گفت تا زمانی که نسبت به این کاروان نگرانی وجود دارد، ارتش آمریکا آماده است وارد عمل شود. او اضافه کرد که نیروهای جدیدی که احتمال دارد به مرز اعزام شوند، غیر از نیروهای مرزبانی، گمرک و مهاجرت هستند.
رئیس جمهوری آمریکا توضیح بیشتری ارائه نکرد که چه تعداد از این افراد به مرز خواهند رفت و از کدام گروه نیروهای نظامی آمریکا به مرز این کشور با مکزیک اعزام خواهند شد.
پیش از این یکی از مقامهای ارتش آمریکا اعلام کرده بود که ۵۲۰۰ نفر از نیروهای نظامی برای تشدید تدابیر امنیتی در مرز آمریکا و مکزیک عازم این منطقه میشوند.
قرار است این پنج هزار سرباز آمریکایی به ۲۰۹۲ تن از اعضای گارد ملی بپیوندند. پیش از این نیز ۸۰۰ نیروی نظامی آمریکا به سمت مرز مکزیک رفته بودند.
طی هفتههای گذشته کاروانی متشکل از هزاران پناهجو از گواتمالا، هندوارس و السالوادور به سمت مرزهای جنوبی ایالات متحده حرکت کردهاند.
برخی خبرگزاریها تعداد این افراد را تا هفت هزار نفر تخمین میزنند. پیش از این اعلام شده بود حدود ۱۷۰۰ تن از این افراد در مکزیک ماندهاند و از حرکت به سمت آمریکا منصرف شدهاند.
رئیس جمهوری ایالات متحده میگوید در این کاروان «اعضای گروههای تبهکار» و «آدمهای بد» حضور دارند و به سمت مرز جنوبی آمریکا در حرکت هستند.
پرزیدنت ترامپ، که از جمله با وعده برخورد با مهاجرت غیرقانونی در انتخابات ۲۰۱۶ پیروز شد، علیه این کاروان موضع گیری کرده است.
به گزارش آسوشیتدپرس، او مدعی شد که «خاور میانهایها» نیز در میان آنها هستند. او در سخنرانیهای انتخاباتی خود گفت دموکرات ها حامی مهاجرت غیرقانونی هستند.
این اقدامها در حالی صورت میگیرد که هفته آینده قرار است انتخابات میاندورهای کنگره در آمریکا برگزار شود. برخی ناظران سیاسی معتقدند دونالد ترامپ، که پیش از این سیاستهای سرسختانهای در قبال مهاجران اتخاذ کرده بود، با شدت عمل در قبال این کاروان قصد دارد رأی جمهوریخواهان را در این انتخابات افزایش دهد.
این نخستین بار نیست که ارتش آمریکا برای مقابله با مهاجران به مرزهای این کشور با مکزیک اعزام میشود. این اتفاق پیش از این در دولتهای باراک اوباما و جورج بوش هم رخ داده بود.