لوید آستین، وزیر دفاع ایالات متحده، و ژنرال مارک میلی، رئیس ستاد مشترک نیروهای مسلح آمریکا، با حضور در یک کنفرانس خبری مشترک ضمن ارائه آمار مربوط به عملیات خروج از افغانستان، از خدمات نیروهای نظامی و دیپلماتهای وزارت خارجه آمریکا قدردانی کردند.
آقای آستین در این کنفرانس خبری که روز چهارشنبه ۱۰ شهریور در وزارت دفاع آمریکا برگزار شد، گفت: «این، زمانی دشوار و پرمشغله، ولی با افتخار و ژرف، برای همه ما در این وزارتخانه بوده است. ما عملیات تاریخی خروجمان را به پایان رساندیم و واپسین ماموریت جنگ ایالات متحده در افغانستان را تمام کردیم. طولانیترین جنگ آمریکا به پایان رسیده است.»
وزیر دفاع ایالات متحده افزود: «ما بزرگترین عملیات تخلیه و انتقال هوایی غیرنظامیان در تاریخ آمریکا را به پایان رساندیم. این اقدامی شجاعانه و دلاورانه بود و من امیدوارم همه آمریکاییها همصدا از نیروهای نظامی آمریکا برای شجاعت و شفقتشان تشکر و قدردانی کنند.»
وی گفت که ایالات متحده حدود شش هزار شهروند آمریکا و در مجموع بیش از ۱۲۴ هزار غیرنظامی را در میانه تهدیدها و درگیری با همهگیری ویروس کرونا، از افغانستان خارج کرد.
آقای آستین با اشاره به «شجاعت و فداکاری بیحد و اندازه» نیروهای ایالات متحده «زیر فشار طاقتفرسا»، تاکید کرد: «نیروهای ما از جانشان گذشتند تا جان دیگران را نجات دهند و ۱۳ تن از بهترینهای ما جان خود فدا کردند.»
وزیر دفاع آمریکا تاکید که حتی در روز حمله هم نیروهای ایالات متحده و ائتلاف کارشان را متوقف نکردند و در مدت ۲۴ ساعت، ۱۲۵۰۰ نفر را با ۸۹ پرواز به خارج از افغانستان منتقل کردند.
وزیر دفاع آمریکا این عملیات را «دستاوردی بزرگ» توسط نیروهای نظامی آمریکا و متحدان آن، و نیز «همکاران ما در وزارت خارجه آمریکا» دانست. وی اعلام کرد که هفته آینده برای قدردانی از کمک شرکای آمریکا در خلیج فارس برای تامین ایمنی و پناه دادن به غیرنظامیان افغانستانی، به آن منطقه سفر خواهد کرد.
پس از سخنان آقای آستین، ژنرال مارک میلی، رئیس ستاد مشترک نیروهای مسلح آمریکا، نیز در اظهاراتی به تکمیل عملیات خروج و «پایان یافتن طولانیترین جنگ تاریخ آمریکا» پس از ۲۰ سال اشاره کرد.
ژنرال میلی گفت: «سه هفته پیش نیروهای نظامی ایالات متحده ماموریتی را برای انجام یک عملیات غیررزمی ... بیرون بردن نیروهای نظامی، غیرنظامیان، شهروندان، و افغانستانیهای آسیبپذیر، دریافت کرد.»
رئیس ستاد مشترک نیروهای مسلح ایالات متحده آمریکا در ادامه با اشاره به اعزام پنج تا شش هزار نیروی نظامی به افغانستان و بیرون بردن بیش از ۱۲۴ هزار نفر، از جمله حدود شش هزار شهروند آمریکایی، با مجموع ۷۷۸ سورتی پرواز نظامی و غیرنظامی، بر ادامه تلاش برای بیرون بردن شهروندان آمریکایی، تحت مدیریت وزارت خارجه، تاکید کرد و گفت که ماهیت این ماموریت «از نظامی به دیپلماتیک» تغییر کرده است.
ژنرال میلی همچنین با اشاره به حمله مرگبار پنجشنبه ۲۶ اوت و جان باختن صدها تن، از جمله ۱۳ تن از نظامیان آمریکا، یاد قربانیان را گرامی داشت و گفت که آنها «فردایشان را برای تامین فردای کسانی که هرگز نمیشناختند، فدا کردند.»
وی همچنین به گذشت دو دهه از حمله تروریستی ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱ به خاک آمریکا اشاره کرد و گفت که از آن زمان تاکنون نظامیان ایالات متحده «بیوقفه با تروریسم در افغانستان و دیگر نقاط جهان مبارزه کردهاند.» ژنرال میلی تاکید کرد: «ماموریت نظامی ما در افغانستان به پایان رسیده است و ما، به عنوان یک نیروی نظامی، از آن درس خواهیم گرفت.»
جو بایدن، رئیس جمهوری ایالات متحده، یک روز پس از پایان حضور نظامی آمریکا در افغانستان پس از دو دهه، از تصمیمش برای خارج کردن ارتش آمریکا از آن کشور دفاع، و دولت قبلی آمریکا و دولت افغانستان را مقصر آشفتگی در خارج کردن اتباع آمریکا و افغانستانیهای آسیبپذیر معرفی کرد.