جاوید رحمان، گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد در زمینه وضعیت حقوق بشر در ایران، خواستار انجام تحقیقاتی مستقل در مورد نقش ابراهیم رئیسی در اعدام هزاران زندانی سیاسی در سال ۱۳۶۷ شد.
آقای رحمان در گفتگو با خبرگزاری رویترز گفت حالا زمان مناسبی برای انجام این تحقیق و بررسی نقش افراد در رخدادهای سال ۶۷ است . او افزود: «در غیر این صورت، در مورد این رئیسجمهوری و نقش او ... در این اعدامها نگرانیهای جدی خواهیم داشت.»
سازمان عفو بین الملل شمار اعدام شدهها را حدود ۵ هزار نفر اعلام کرده و در گزارشی در سال ۲۰۱۸ گفت که «آمار واقعی میتواند بیشتر باشد.»
ابراهیم رئیسی در نخستین نشست خبری خود پس از انتخابات در پاسخ به خبرنگار شبکه الجزیره که از او در مورد نقش خود در اعدامهای تابستان ۶۷ پرسید، مدعی شد که به عنوان حقوقدان و دادستان «همواره مدافع حقوق مردم بوده» و گفت: «اگر یک حقوقدان و قاضی از حقوق مردم دفاع کرده باید مورد تقدیر و تشویق قرار گیرد.»
جاوید رحمان، گزارشگر ویژه سازمان ملل در مورد وضعیت حقوق بشر در ایران، گفت: «ما با جمهوری اسلامی ایران در تماس بودهایم، چون نگران این هستیم که دوباره سیاست تخریب گورها و تلاش برای از بین بردن شواهد گورهای دسته جمعی را در پیش گرفته باشند.»
آقای رحمان همچنین تأکید کرد که «هیچ تحقیق مناسبی» در مورد کشتار معترضان در آبان ۹۸ انجام نشده است.
گزارشگر ویژه سازمان ملل گفت طی سالهای گذشته دفتر او مدارک و شواهدی را جمع آوری کرده است که در صورت آغاز تحقیقات بی طرفانه توسط شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد یا نهادی دیگر حاضر است آنها را به اشتراک بگذارد.
سازمان عفو بین الملل نیز پس از پیروزی رئیسی در انتخابات، درخواست خود برای تحقیق در مورد نقش او در آن چه که واشنگتن و گروههای مدافع حقوق بشر «اعدامهای فراقانونی هزاران زندانی سیاسی» در سال ۱۳۶۷ خواندهاند، تکرار کرد.
همچنین ببینید: مشاور امنیت ملی ایالات متحده و قانونگذاران آمریکایی به پیروزی «ابراهیم رئیسی» در انتخابات ۱۴۰۰ واکنش نشان دادند