جمعی از خانوادههای قربانیان پرواز۷۵۲ در کانادا راهپیمایی اعتراضی به مقصد دفتر سازمان «ایکائو» برگزار کرده و خواستار برخورد قاطع با جمهوری اسلامی در پرونده شلیک به هواپیمای مسافربری شدند.
در این راهپیمایی که با عنوان «سکوت تایید جنایت است» عصر چهارشنبه ۹ تیر در مونترال کانادا برگزار شد جمعی از ایرانی کاناداییها به همراه خانوادههای قربانیان پرواز۷۵۲ حضور داشتند و با رسیدن به دفتر سازمان بینالمللی هوانوردی غیرنظامی -که اختصارا «ایکائو» خوانده میشود- و سخنرانی حامد اسماعیلیون پایان یافت.
حامد اسماعیلیون، سخنگوی انجمن خانوادههای جانباختگان پرواز ۷۵۲ که دختر و همسر خود را در سقوط هواپیما از دست داده است در بخشی از سخنان خود گفت: «ما ایرانی کاناداییها میگوییم این سازمانها و دولتها حکومت جمهوری اسلامی را چون ما نمیشناسند هیچ کس بهتر از ما که یوغ این ستمگر را ۴۲ سال به گرده کشیده است آن حکومت را نمیشناسد. ماییم که میدانیم آنها به هر جنایتی توانا هستند.»
آقای اسماعیلیون همچنین از «ایکائو» انتقاد کرد که درنظر نمیگیرد در جمهوری اسلامی «قانون و وجدان اخلاقی و صلاحیت علمی و تحلیل فنی» حاکم نیست بلکه «ایدئولوژی و ظلم» حاکم است.
مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند
در همین روز و ساعاتی پیشتر رئیس سازمان قضایی نیروهای مسلح، در حاشیه تودیع و معارفه رئیس سازمان قضایی نیروهای مسلح کردستان گفت، امکان مطالعه و ملاحظه پرونده حادثه هواپیمای اوکراینی برای وکلا و اطرافیان این پرونده فراهم شده است.
به گزارش خبرگزاری ایرنا، شکرالله بهرامی رئیس سازمان قضایی نیروهای مسلح در این نشست و در جمع خبرنگاران اعلام کرده است که، روند دادگاه پرونده هواپیمای اوکراینی که دی ماه سال ۹۸ با اصابت دو موشک شلیک شده توسط سپاه پاسداران سرنگون و برای ۱۰ نفر کیفرخواست صادر شده بود در جریان است و به زودی رسیدگی به آن در دادگاه انجام میشود.
پیش از این نیز اوسط فرودین ماه سال جاری بود که غلامعباس ترکی، دادستان سابق نظامی استان تهران خبر از صدور کیفرخواست برای ۱۰ نفر از مسئولانی که در حادثه سقوط هواپیمای اوکراینی دخیل بودند را داد.
اواخر خرداد ماه نیزغلامحسین اسماعیلی، سخنگوی قوه قضاییه جمهوری اسلامی ایران در رابطه با دادگاه پرونده هواپیمای اوکراینی با اشاره به اینکه دادسرای نظامی رسیدگیهای فنی، دقیق، کارشناسانه و همهجانبه انجام داده گفت که این «پرونده با کیفرخواست به دادگاه ارسال شده است.»
همچنین ببینید: در پی بیانیه رهبران «گروه هفت» درباره سرنگونی هواپیمای اوکراینی، قوه قضائیه ایران میگوید این پرونده به دادگاه ارسال شده استاین در حالی است که اواسط خرداد ماه امسال گروه هماهنگی و پاسخ بینالمللی برای قربانیان پرواز اوکراینی، شامل نمایندگان کشورهای کانادا، سوئد، اوکراین، و بریتانیا که شهروندانشان در جریان سرنگونی پرواز ۷۵۲ هواپیمایی اوکراین توسط موشکهای سپاه پاسداران کشته شدند، در بیانیهای مشترک نسبت به «نقض قوانین بینالمللی» از سوی جمهوری اسلامی ایران اعتراض کردند.
هواپیمای پرواز ۷۵۲ اوکراین، در تاریخ ۱۸ دی ۱۳۹۸ با شلیک دو موشک سپاه پاسداران انقلاب اسلامی سقوط کرد و ۱۷۶ سرنشین آن از جمله دهها نفر از ایرانیان مقیم کانادا کشته شدند و دادگاه عالی اونتاریو در کانادا اواخر اردیبهشت ماه شلیک موشک به هواپیمای اوکراینی را «عمدی» و «تروریستی» توصیف کرد.
وزارت خارجه اوکراین نیز فروردین گذشته با صدور بیانیهای مقامات جمهوری اسلامی ایران را به «دستکاری» در واقعیت و ایجاد «خشم و ناامیدی» در طرف اوکراینی متهم کرد.