توماج صالحی همچنان در بازداشت است؛ انتشار اطلاعات ضد و نقیض درباره وضعیت پرونده

تصویر توماج صالحی در موزیک ویدیو سوراخ موش

با تداوم بازداشت توماج صالحی، هنرمند و خواننده رپ، اطلاعاتی متفاوت و گاه ضدونقیض - از «طرح اتهام علیه او» گرفته تا «احتمال آزادی او با قرار وثیقه» - در فضای مجازی منتشر شده است.

امیر رئیسیان، وکیل توماج صالحی، روز دوشنبه ۲۹ شهریور در گفت‌وگو با وب‌سایت «رویداد ۲۴» گفته است پرونده آقای صالحی در «دادسرای شاهین‌شهر» در استان اصفهان به ثبت رسیده و به پدر او به طور «غیررسمی» گفته شده است که اتهام او «تبلیغ علیه نظام» است.

از سویی، یک حساب کاربری منتسب به اقبال اقبالی، دایی توماج صالحی، ساعاتی پیش نوشت که پدر و مادر این خواننده رپ اعتراضی موفق شده‌اند با او «تلفنی صحبت کنند.»

این حساب کاربری همچنین درباره وضعیت جسمی و روند پرونده توماج صالحی نوشته است، «حالش خوب است» و «قرار است با به پایان رسیدن کارهای اداری وثیقه، فردا توماج آزاد شود.»

این در حالی است که وکیل آقای صالحی هنوز تعیین وثیقه و احتمال آزادی این هنرمند زندانی را تأیید نکرده است.

پیش‌تر سازمان عفو بین‌الملل خواهان آزادی فوری و بی‌قیدوشرط توماج صالحی شد و نوشت، «مقامات جمهوری اسلامی ایران باید فورا و بدون قید و شرط توماج صالحی، هنرمند رپ مخالف را که تنها به دلیل استفاده از حق آزادی بیان خود بازداشت شده است، آزاد کند.»

همچنین ببینید: سازمان عفو بین‌الملل خواهان آزادی فوری و بی‌قیدوشرط توماج صالحی شد

یک عضو خانواده آقای صالحی، گفته بود که دست‌کم ۱۲ مامور امنیتی به منزل توماج صالحی هجوم برده و پس از بازرسی خانه، او را بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل کردند.

همچنین ببینید: جزئیاتی از بازداشت یک خواننده موسیقی رپ در ایران؛ توماج صالحی برای آهنگ «سوراخ موش» بازداشت شد

بازداشت توماج صالحی در پی انتشار یک نماهنگ اعتراضی از او با عنوان «سوراخ موش»، با موج گسترده‌ای از واکنش‌های ایرانیان در شبکه‌های اجتماعی همراه بود.

شاهزاده رضا پهلوی در توییتی نسبت به بازداشت توماج صالحی و همچنین «شیدای همدانی»، شاعر معترض، واکنش نشان داد. او آثار این دو هنرمند را «تبلور هنری اعتراضات سراسری» و محبوبیت‌شان را «نشانه فراگیری گفتمان براندازی» دانست و نوشت: «آنها شجاعانه صدای دی و آبان و خوزستان شدند.»

آرش صادقی، فعال حقوق بشر و زندانی سیاسی سابق، نوشت: «نظام‌های خودکامه، با تضعیف و سرکوب جامعه‌ی مدنی و بالابردن هزینه‌ی فعالیت سیاسی شهروندان، قلمرو عمومی را قرق نموده و دست گروه‌های مرجع اجتماعی را می‌بندند و شهروندان را به عصر ظلمت می‌برند در این شرایط، قدرت ارتباطی هیچ زبانی به گیرایی و همه‌گیری زبان هنر و مخصوصا موسیقی نیست.»

او همچنین گفت: «عجیب نیست که به رغم سرکوب های امنیتی و نظامی، موسیقی جان سالم به در برد و چون پرنده‌ای از زیر خاکستر به سلامت برآمد.»

همچنین ناصر کرمی، پژوهشگر و کارشناس محیط زیست، اظهار داشت: «در کنجکاوی برای شناخت توماج نشستم و برای اولین بار در عمرم ترانه رپ گوش کردم. غافلگیر شدم. شعر ترانه «سوراخ موش بخر» به نظرم برآیند کامل افکار عمومی در ایران است. یک بیانیه جامع که فضای سیاسی مابعد دی ۹۶ را ترسیم می‌کند. شعری که نشان می‌دهد مردم چه می‌گویند و چه می‌خواهند.»

سپیده قلیان، فعال مدنی که به‌تازگی از زندان آزاد شده نیز، نوشت: «توماج را ربودند، و فراموش نکنید در کشوری ربودند که شبه‌هنرمند و هنرمند حکومتی چنان در رانت و پول غرق است که می‌تواند بر خون جاری از آبان ۹۸ قدم رخوت بردارد. توماج هنرمند مردم است.»