مدیرعامل «صندوق ملی مسکن» از وجود «چالههای بزرگ» در برخی پروژههای «مسکن مهر» خبر داده و گفته که ۱۲۰ هزار واحد «مسکن مهر» ناتمام وجود دارد و از محل منابع صندوق ملی مسکن تاکنون ۹۷۰۰ میلیارد تومان برای تکمیل این طرح تخصیص یافته است.
محمدرضا مهدیار اسماعیلی به خبرگزاری تسنیم گفته است که بزرگترین مشکل «مسکن مهر» عدم توجه به سرانههای آموزشی، درمانی، رفاهی و... است.
اسماعیلی تاکید کرده که حتی برای موارد ضروری مانند نانوایی و خواروبار فروشی ضرورتها و الزامات را در پروژههای «نهضت ملی مسکن» در نظر گرفته شده که در «مسکن مهر» وجود نداشت.
این مقام مسئول کیفیت پروژههای «مسکن مهر» را در پایینترین سطح دانسته و گفته که در ۳۷۰۰ پروژه مسکن مهر، معادل ۶۰ هزار واحد مسکونی، مشکل اختلال آسانسور وجود دارد.
به گفته اسماعیلی ۱۲۷ هزار واحد مسکن هنوز نیمه تمام هستند و پیشرفت ۵۰ تا ۷۰ درصدی دارند که تکمیل کردن پروژههای نیمه تمام به معنای افتادن در «چالههای بزرگ مالی» است.
معضلات مسکن مهر که در دوران ریاست محمود احمدینژاد بر دولت جمهوری اسلامی به اجرا درآمد، به واحدهای نیمه تمام ختم نمیشود و مجموعههایی که در سالهای پیش تحویل داده شدهاند نیز هنوز از امکانات اولیه و زیرساختهای شهری برخوردار نیستند.
در همین رابطه مدیر آموزش و پرورش دامغان امروز ۱۱ اردیبهشت ماه گفته است که «مسکن مهر این شهرستان با توجه به جمعیت دانشآموزان ساکن، نیازمند ۲ فضای آموزشی است.»
روز گذشته دهم اردیبهشت ماه نیز استاندار هرمزگان برای تکمیل طرحهای نیمهتمام مسکن مهر ضربالعجل تعیین کرده و گفته بود که پیشرفت امور زیربنایی با اولویت آب و برق ضروری است.
طرح مسکن مهر در قالب بند «د» تبصره ۶ قانون بودجه سال ۱۳۸۶ آغاز و سپس بر مبنای قانون ساماندهی و حمایت از تولید و عرضه مسکن، به صورت پیوسته در دستور کار قرار گرفت.
این طرح از ابتدا با انتقادات فراوانی همراه بود که مهمترین آنها کیفیت ساخت و نبود امکانات اولیه زندگی بواسطه جانمایی نادرست بود.