شهردار تهران از فعالیت بیش از «۳۰ هزار دستفروش» در مترو و معابر تهران خبر داده و گفته است که این نهاد بنا دارد تا آنها را «ساماندهی» کند.
علیرضا زاکانی، شهردار تهران در گفتوگو با خبرگزاری «ایلنا» گفت: «ساماندهی دستفروشان را انجام میدهیم» و نقطه آغازش هم برخی از «معابر حساس و داخل مترو» است.
به گفته شهردار تهران، هدف از ساماندهی دستفروشان، این است که آنها «مسئولیت کار خودشان را بپذیرند» و از طرفی دیگر «متعرض حریمها نشوند.»
وبسایت «دیدهبان ایران» شانزدهم اسفند ماه ۱۴۰۰ به نقل از قدرت الله محمدی مدیر عامل شرکت صنایع و مشاغل شهر تهران نوشته بود: «چند سالی است که تعداد دستفروشها خیلی زیاد شده» است.
مهدی چمران، رئیس شورای شهر تهران یازدهم تیرماه با اعلام اینکه «تمام تهران را هم به دستفروشان بدهیم، باز هم جا کم داریم»، مدعی شده بود که از شهرها و کشورهای اطراف برای دستفروشی به پایتخت میآیند.
رسول خضری، عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی دوم شهریورماه ۹۶ به خبرگزاری «خانه ملت» گفته بود: پدیده دستفروشی ثمره «برنامهریزی غیرکارشناسانه و سیاستگذاری اشتباه» تمامی مسئولان جمهوری اسلامی است.
اجرای طرحهای موسوم به «ساماندهی» در حوزههایی همچون دستفروشان، همواره با مواردی از قبیل برخورد خشن یا اعمال رفتار خشونتآمیز از سوی ماموران حکومتی یا کارکنان وابسته به شهرداریها همراه بوده است.