دولت سوئد، روز سهشنبه ۱۰ مرداد، در بحبوحه نگرانی از انجام حملات در سوئد و دانمارک پس از به آتش کشیدن قرآن، اعلام کرد که اقداماتی را برای حفاظت از شهروندان خود ارائه میکند.
به گزارش خبرگزاری رویترز، در هفتههای اخیر و در جریان اعتراضاتی در این دو کشور، نسخههایی از قرآن به آتش کشیده شد که خشم کشورهای مسلمان را برانگیخت. این کشورها از دولتهای شمال اروپا خواستهاند تا مانع اینگونه اقدامات شوند.
سازمان امنیتی و اطلاعاتی پلیس دانمارک نیز روز دوشنبه به شبکه تلویزیونی دیآر گفت که معتقد است «سوزاندن قرآن منجر به افزایش خطر حملات» در این کشور شده است.
دولت سوئد روز یکشنبه ۱۱ تیر اقدام به سوزاندن قرآن در مقابل مسجد اصلی شهر استکهلم را محکوم کرد و آن را یک عمل «اسلامهراسانه» خواند.
از سویی دیگر سازمان «همکاری اسلامی» که ۵۷ کشور جهان نیز عضو آن هستند، به دنبال جلسه فوقالعادهای که در ستاد مرکزی خود در شهر جده برگزار کرد، با انتشار بیانیهای از کشورهای عضو خود خواست «به شکلی متحد و دستهجمعی برای جلوگیری از تکرار رخدادهایی نظیر بیحرمتی به قرآن اقدام کنند.»
کشورهای مسلمانی نظیر عراق، کویت، امارات متحده عربی و مراکش در اعتراض به اقدام سلوان مومیکا، شهروند ۳۷ ساله عراقی مقیم سوئد که روز چهارشنبه، یک جلد قرآن را در مقابل مسجد مرکزی استکهلم پاره کرده و سوزانده بود، سفرای سوئد در کشور خود را احضار کردهاند.