وزیر کار، رفاه و تعاون اجتماعی دولت ابراهیم رئیسی از اجرایی شدن کوپن الکترونیکی از هفته آینده خبر داد و تاکید کرد در طرح آزمایشی چون مشمولان یارانه بین کوپن و وجه نقدی مختار بودند، ترجیحشان دریافت وجه نقدی بود.
صولت مرتضوی گفته است که در گام اول، یارانه کالابرگ ۲۰ درصد افزایش پیدا میکند و کسانی که مشمول یارانه هستند میتوانند تا ۷۰ درصد یارانهشان را کالا خریداری کنند و مشمول افزایش یارانه شوند.
بر اساس این گزارش کوپن الکترونیکی قرار بود سال گذشته و پس از حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی وارد چرخه اقتصاد کشور شود تا بنابر ادعای دولت با استفاده از این ابزار یارانه حمایتی بصورت کالا در اختیار مردم قرار گیرد. اتفاقی که با گذشت یکسال هنوز عملیاتی نشده است.
در همین زمینه مشاور رئیس مجلس روز گذشته در پاسخ به ادعای سخنگوی دولت مبنی بر اجرایی نبودن قوانین اقتصادی تصویب شده در مجلس در توئیتی نوشت: «مشکل اجرایی نبودن قانون نیست، مشکل غیرقانونی حذف کردن ارز ترجیحی است.»
محمدسعید احدیان در توئیت خود با کنایه خطاب به علی بهادری جهرمی تاکید کرد: «کاش آقای بهادری قبل از انتقاد از اجرایی نبودن قانون، متن قانون را می خواندند. قانون نگفته کالابرگ حتما اجرا شود بلکه فقط تاکید کرده ارز ترجیحی را قبل از اجرایی کردن کالابرگ حذف نکنید.»
حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی در ابتدای سال ۱۴۰۱ سبب شد تا قیمت بسیاری از اجناس، از جمله کالاهای اساسی سیر صعودی به خود بگیرد. ابراهیم رئیسی در آن زمان اعلام کرده بود که دولت برای جبران افزایش قیمتها یارانههای حمایتی در اختیار مردم قرار خواهد داد.
تلاشهای دولت در سال گذشته تاثیری در توقف سیر صعود قیمتها نداشته است. بازگشت رسمی کوپن به اقتصاد ایران که وزیر کار، رفاه و تعاون وعده اجرای آن از هفته آینده را داده، جدیدترین اقدام دولت جمهوری اسلامی برای کنترل قیمتها و تامین نیازهای اساسی بخش وسیعی از جامعه ایران است که طبق آمارهای رسمی هر روز بخش بیشتری از آن به زیر خط فقر هدایت میشوند.