یک مقام ارشد وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در واکنش به بازداشت مهدی یراحی، خواننده، گفته است که «وقتی تصور هنرمند ما این است که این کار او نوعی مبارزه و حقطلبی است، من کاری نمیتوانم برای او انجام دهم.»
محمود سالاری در مصاحبه با روزنامه «فرهیختگان» که روز دوشنبه منتشر شد، درباره بازداشت مهدی یراحی و «موضع ارشاد» گفت: این تصمیم را نهاد قضایی برای او گرفته است. ما میتوانیم برویم گفتگو کنیم، اما وقتی کسی نمیخواهد حرفی را بپذیرد، من کاری برایش نمیتوانم بکنم.»
معاون هنری وزارت «ارشاد» دولت ابراهیم رئیسی با تاکید بر اینکه با بسیاری از هنرمندان «جلسه توجیهی» برگزار شده گفت: «وقتی تصور هنرمند ما این است که این کار او نوعی مبارزه و حقطلبی است، من کاری نمیتوانم برای او انجام دهم.»
این مقام دولت با اشاره به هنرمندانی که در اعتراضات سال گذشته با معترضان همراهی کردند گفت «برخی از اینها جوگیر شده یا تحت فشار آن کارها را کرده بودند.»
سالاری با اشاره به اینکه «در طبقه بالای تالار وحدت» با «تعدادی از هنرمندان» نشستی برگزار شد و «برای آنها توضیح داده شد که چه اتفاقی دارد میافتد» گفت: «از آنها خواستیم مراقبت کنند و جلو انداخته نشوند.»
این مقام وزارت «ارشاد» همچنین از «دعوتها، نشستها، سخنرانیها و نمایش فیلم»هایی برای «توجیه» هنرمندان خبر داد که «توسط نهادهای امنیتی» برگزار شد. سالاری تاکید کرد که «بعضی از دوستان هنرمند» ما «اصولا این حرفهای ما را نمیپذیرفتند.»
در ابتدای شهریور ماه اثر جدیدی از مهدی یراحی، خواننده، با نام «روسریتو» در آستانه سالگرد کشته شدن مهسا امینی در بازداشت «گشت ارشاد» و در حمایت از نافرمانی مدنی زنان ایران علیه حجاب اجباری منتشر شد که واکنشهای فراوانی در پی داشت.
اندکی پس از انتشار این اثر اعتراضی، مقامات جمهوری اسلامی مهدی یراحی را تهدید به «برخورد قضایی» کردند، هر چند این خواننده با انتشار پیامی در حساب شخصی خود در پیامرسان ایکس (توییتر) با استفاده از هشتگ «#مهسا_امینی»، نوشت: «گریه نکن، من کابوس این قاضیام.»
قوه قضاییه جمهوری اسلامی روز دوشنبه هفته گذشته، شش شهریور ماه خبر بازداشت مهدی یراحی را منتشر کرد. بازداشت یراحی با واکنش بسیاری از فعالان فرهنگی، هنری و سیاسی روبرو شده است.
محسن چاوشی، ترانه علیدوستی، مینا دریس، سپیده قلیان، اشکان خطیبی، نرگس محمدی و دهها فعال مدنی و هنرمند در ایران و خارج از ایران به بازداشت مهدی یراحی خواننده واکنش نشان دادند و این بازداشت را محکوم کردند.
در همین زمینه، نماینده دائم آمریکا در شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد نیز از بازداشت مهدی یراحی، خواننده منتقد حکومت، در ایران انتقاد کرد و آن را نقض حقوق بشر و آزادی بیان خواند.
میشل تیلور روز جمعه دهم شهریور، بازداشت این خواننده معترض را «بیاعتنایی آشکار رژیم ایران به حقوق بشر و آزادی بیان» دانست.
این مقام آمریکایی، برخورد جمهوری اسلامی با مهدی یراحی را شاهدی دیگر بر صلاحیت نداشتن جمهوری اسلامی در عهدهدار شدن ریاست یکی از مجمعهای فرعی نشست آینده سازمان ملل در نیویورک ذکر کرد.