آزمایش ناموفق موشک ساخته شده با چاپگر سه‌بعدی

موشک ساخته شده با چاپگر سه‌بعدی شرکت «رلتیویتی اسپیس» پیش از پرتاب در پایگاه نیروی هوایی کیپ کاناورال فلوریدا (چهارشنبه ۲ فروردین ۱۴۰۲)

اولین آزمایش موشکی که تقریباً تمام قطعات آن با چاپ سه‌بعدی ساخته شده بود، با موفقیت همراه نبود.

این موشک که شامگاه چهارشنبه ۲ فروردین برای اولین بار از پایگاه کیپ کاناورال در فلوریدا به فضا پرتاب شده بود، تنها سه دقیقه پس از پرتاب و در حالی که هنوز فاصله زیادی با مدار زمین داشت از کار افتاد و در اقیانوس اطلس سقوط کرد.

به گزارش آسوشیتدپرس، در پرواز آزمایشی موشک ساخت شرکت «رلتیویتی اسپیس» چیزی به غیر از اولین نسخه چاپ سه‌بعدی فلزی، که این شرکت شش سال پیش ساخته بود، وجود نداشت.

این شرکت نوپا می‌خواست موشک را برای مدت چند روز در فاصله ۲۰۰ کیلومتری از سطح زمین در مدار قرار دهد، سپس آن را راهی جو زمین کند، و نهایتا در مرحله بعدی پرتاب بسوزاند.

این موشک در مرحله اول پس از برخاستن درست عمل کرد و طبق برنامه از هم جدا شد. اما به نظر می‌رسد که در مرحله دوم پرتاب موتور اول روشن و سپس خاموش شد و موجب شد که موشک در اقیانوس اطلس سقوط کند.

این سومین بار بود که تلاش می‌شد این موشک پرتاب شود. بیشتر بخش‌های این موشک ۳۳ متری، از جمله موتورهای آن، با چاپگرهای سه‌بعدی غول‌آسای شرکت «رلتیویتی اسپیس» در شهر لانگ‌بیچ ایالت کالیفرنیا ساخته شده بودند.

این شرکت گفت که ۸۵ درصد از این موشک که «ترن» نام دارد از قطعات فلزی چاپ سه‌بعدی تشکیل داده بود. نسخه‌های بزرگ‌تر این موشک قطعات سه‌بعدی به مراتب بیشتر و با قابلیت استفاده مجدد خواهند داشت.

اگرچه سایر شرکت‌های فضایی نیز از چاپ سه‌بعدی استفاده می‌کنند، اما این قطعات تنها بخش کوچکی از موشک‌های آنها را تشکیل می‌دهند.

تسلیهات مرکزی شرکت رلتیویتی اسپیس در شهر لانگ بیچ قلب کالیفرنیای جنوبی (آرشیو)

«رلتیویتی اسپیس» که در سال ۲۰۱۵ توسط دو مهندس هوافضای جوان تأسیس شد، توجه سرمایه‌گذاران بزرگ را به خود جلب کرده است.

در تهیه این مطلب از گزارش آسوشیتدپرس استفاده شده است