شهردار تهران «گلزار شهدا» را «سند هویتی تهران» دانست؛ «باید بهشت‌گردی را در مدارس رواج دهیم»

زندگی بی‌خانمان‌ها در قبرستان - آرشیو

شهردار تهران می‌گوید به دنبال ایجاد «هویت نوین در مدیریت شهری» و «معماری ایرانی اسلامی بعد از انقلاب» است، و «حوزه، مساجد و حتی آرامستان ها باید نقطه آرامش‌بخش و محل توجه مردم شوند.»

روزنامه همشهری روز سه‌شنبه ۲۳ آذر با استناد به گزارش روابط عمومی شهرداری تهران، نوشت علیرضا زاکانی «گلزار شهدای» آرامستان «بهشت زهرا» را «سند هویتی تهران» دانست و با تأکید بر تلاش مدیریت جدید شهرداری برای آسان کردن دسترسی مردم به این محل گفت باید «بهشت‌گردی را در مدارس رواج دهیم.»

به گفته زاکانی ۳۰ هزار نفر از کشته‌شدگان جنگ ایران و عراق در «گلزار شهدا» دفن شده‌اند. شهردار پایتخت همچنین گفت این نهاد در پی «شناسایی ظرفیت‌های شرق و غرب تهران» برای ایجاد آرامستان جدید است.

پیش از این، معاون خدمات شهری شهردار تهران از آماده‌سازی زمین‌هایی در تهران و اطراف پایتخت برای دفن اجساد در «زمان‌های بحران» خبر داده بود؛ گزارشی که باشگاه خبرنگاران جوان ساعاتی بعد آن را از روی خروجی وب‌سایتش حذف کرد.

همچنین ببینید: معاون شهرداری تهران: در حال آماده‌سازی زمین‌هایی برای دفن اجساد در «زمان‌های بحران» هستیم

شورای شهر تهران پنجم مرداد ماه لایحه «مکان‌یابی، تملک، و احداث» قبرستان‌های جدید در پایتخت ایران را تصویب کرد؛ چرا که به گفته مقامات با روند کنونی مرگ‌ومیرها، «بهشت زهرا» بعد از سه سال نمی‌تواند پاسخگوی نیاز تهران باشد.

همچنین ببینید: لایحه احداث قبرستان‌های جدید در تهران تصویب شد

در سال‌های اخیر گزارش‌هایی از استفاده بی‌خانمان‌ها از قبرهای خالی آرامستان «بهشت زهرا» به عنوان محل استراحت و خواب منتشر شده است. رسانه‌ها در ایران از این افراد به عنوان «گورخواب» نام برده‌اند.