عربستان به شورشیان سوریه موشک می دهد

بنا به گزارش های خبری از منطقه خلیج فارس، عربستان سعودی به شورشیان مخالف دولت سوریه از دو ماه پیش «درمقیاس اندک» موشک های ضدهواپیما داده است.

عربستان سعودی از زمان آغاز درگیری های سوریه تاکنون مواضع سرسختانه و خصومت جویانه ای در قبال بشار اسد، رئیس جمهوری سوریه اتخاذ کرده است.

یک منبع مطلع در منطقه به خبرگزاری رویترز گفته است شورشیان به انواع سلاح هایی مجهز شده اند که بیشتر آن ها را فرانسه و بلژیک در اختیارشان قرار دادند و فرانسه هزینه انتقال این سلاح ها به سوریه را متقبل شده است.

این منبع تاکید کرده قرار بود سلاح های عربستان سعودی به ژنرال سلیم ادریس، فرمانده شورای عالی نظامی ارتش آزاد سوریه که «چهره اصلی» گروه های مخالف و شورشی است، تحویل داده شود.

این منبع بدون ذکر جزئیات گفته است عربستان سعودی به دلیل تشدید درگیری ها در سوریه طی هفته های جاری نقش فعال تری در جنگ داخلی این کشور ایفا کرده است.
ملک عبدالله روز جمعه به عربستان سعودی بازگشت تا به اموری بپردازد که رسانه های دولتی این کشور آن را «پیامدهای رویدادها و تحولات منطقه» نامیدند.

منابع داخلی در عربستان سعودی گفتند ریاض در مورد ورود حزب الله لبنان در این درگیری ها و شکست شورشیان در قصیر نگرانی های فزاینده ای دارد.

آقای ادریس در مصاحبه ای با رویترز مصرانه از متحدان غربی خواسته است تا برای شورشیان موشک های ضدهواپیما و ضدتانک ارسال کنند و یک منطقه پرواز ممنوع ایجاد کنند. او گفت اگر به اندازه کافی تجهیزات نظامی در اختیار داشته باشد، می تواند دولت اسد را در شش ماه شکست دهد.

ادریس گفته است نیروهای او در حلب نیاز مبرم و فوری به سلاح های سنگین تر دارند. دولت اسد ادعا کرده است نیروهای این کشور برای یک حمله گسترده و همه جانبه به این شهر آماده شده اند.

فعالیت دیپلماتیک
جنگ داخلی سوریه از دل اعتراض های مردم جهان عرب در سال ۲۰۱۱ متولد شد و هم اکنون به یکی از مرگبارترین شورش ها و دشوارترین کارزارها بدل شده است که پایان داده به آن راهکار ساده ای نخواهد داشت.

کشورهای غربی چند ماه پیش تصور می کردند روزهای حکومت اسد به پایان رسیده است، اما کارزارهای میدان جنگ سرنوشت را به نفع او تغییر داد و هم اکنون چشم انداز سرنگونی سریع و پایان یافتن خونریزی ها بدون مداخله کشورهای خارجی دور از ذهن می نماید.

گزارش کمک نظامی عربستان سعودی به شورشیان سوریه اندک زمانی پیش از آن منتشر شد که ایالات متحده، متحد اصلی این کشور اعلام کرد که به احتمال بسیار شورشیان این کشور را به سلاح تجهیز خواهد کرد، اقدامی که ریاض همواره از آن استقبال کرده بود.

شاهزادگان بلندپایه عربستان سعودی طی هفته های اخیر برای رایزنی در این زمینه دیدارها و مذاکرات متعددی داشته اند.

سفر شاهزاده محمد بن نایف، وزیر کشور عربستان سعودی به فرانسه در ماه مه و سفر شاهزاده بندر بن سلطان، رئیس اداره اطلاعات این کشور و نیز شاهزاده سعود آل فیصل در طی ماه جاری به این کشور با تمرکز برای دستیابی به همین هدف انجام شده اند.
شاهزاده بن عبدالله، وزیر گارد ملی عربستان سعودی نیز پس از دیدار طی هفته جاری خود با رجب طیب اردوغان، نخست وزیر ترکیه در آنکارا به فرانسه سفر خواهد کرد. شاهزاده سلمان، ولیعهد عربستان سعودی نیز در اوایل ماه ژوئن با فیلیپ هاموند، وزیر دفاع بریتانیا در جده دیدار کرد.

بنا به گفته منابع دیپلماتیک در ریاض، عربستان سعودی، فرانسه و بریتانیا در مورد متقاعد کردن واشنگتن برای اتخاذ اقدام عملی و راسخ علیه اسد دیدگاه های مشترک دارند.

عربستان سعودی در جبهه مخالفت با اسد در کشورهای عرب نقش راهبردی ایفا کرده است و از اوایل آغاز شورش ها در سوریه اولین کشوری بود که مناسبات دیپلماتیک خود را با دمشق قطع کرد و کمک مالی، لجستیکی و تسلیحاتی برای شورشیان این کشور فراهم کرده است.

منابع دیپلماتیک در ریاض تاکید کرده اند حمایت عربستان سعودی از شورشیان سوریه نگرانی هایی در زمینه مقاومت و اقدامات انتقام جویانه تعداد بیشتری از گروه های اسلام گرا و افراطی در این جنگ پدید آورده است.

ریاض سال های طولانی برای رهایی از ستیزه جویان داخلی مبارزه کرده است که پس از بازگشت از جنگ عراق و افغانستان زیر لوای اسلام گرایی طی دهه گذشته بمب گذاری هایی در عربستان سعودی و علیه اهداف ایالات متحده در این کشورها انجام داده اند.