در حالی که نیروهای زمینی ارتش سوریه با بهره گیری از پوشش هوایی جنگنده های روسیه حملات خود را در استان حمص آغاز کردند، رئیس کمسیسون امنیت ملی و سیاست خارجه ایران از آمادگی تهران برای اعزام نیرو به سوریه در صورت درخواست دمشق خبر داد.
به گفته مقامات دمشق، حملات روز پنجشنبه با هدف پاکسازی و بازگردان امنیت به این مناطق آغاز شده است. گروه ناظر بر حقوق بشر سوریه مستقر در لندن، نیز گفته است این عملیات تاکنون ده ها کشته و مجروح به جا گذاشته است.
به گفته منابع خبری از دیگر اهداف این عملیات، آزاد سازی بزرگراه ارتباطی شهرهای حمص و حما، بزرگترین شهرهای سوریه پس از دمشق، بوده و تاکنون از بازپس گیری روستای دار الکبیره در شمال شهر حمص و شهر خالدیه در نزدیکی حما خبر داده اند.
در همین حال، علاء الدین بروجردی رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس ایران که به دمشق رفته است، گفت کشورش اعزام نیرو به سوریه را چنانچه دولت سوریه درخواست کند، بررسی خواهد کرد.
در یک نشست خبری که از تلویزیون سوریه پخش و در یوتیوب منتشر شده است، از آقای بروجردی سوال شد آیا ایران نیروی زمینی به سوریه اعزام خواهد کرد یا خیر، که وی در پاسخ گفت با توجه به سیاست ضد تروریستی جمهوری اسلامی ایران، تاکنون ما هم کمک تسلیحاتی و هم کمک مستشاری به هر دو کشور انجام داده ایم. طبیعی است که هر درخواست دیگری در جمهوری اسلامی ایران باید مورد بررسی و تصمیم گیری قرار گیرد."
مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند
ایران بارها حمایت تسلیحاتی و مستشاری خود را از دولت های بغداد و دمشق در مبارزه آنها با آنچه تهران گروه های افراطی و شورشی می نامد، اعلام داشته است.
از سوی دیگر منابع خبری از وجود صدها نیروی زمینی ایرانی و پیوستن آنها به نیروهای حزب الله لبنان در مناطق شمالی و مرکزی سوریه خبر می دهند.
حملات هوایی مسکو از هشتم مهر ماه آغاز شد و حملات زمینی ارتش دولت سوریه نیز یک هفته بعد از آن شروع شد.
اگر چه روسیه می گوید هدف از این حملات هوایی، تضعیف نیروهای افراطی مانند داعش و دیگر گروه های شورشی است، اما کشورهای غربی و مخالفین دولت بشار اسد می گویند حملات مسکو عمدتا بر روی نقاطی متمرکز است که در آن نیروهای داعش حضور و قدرت چندانی ندارند.