تمایل بشار اسد برای برقراری آشتی ملی در سوریه

بشار اسد رئیس جمهوری سوریه نسبت به تقویت تلاشها برای برقراری آشتی ملی در سوریه ابراز تمایل کرد.

بشار اسد در دیدار با علی لاریجانی رئیس مجلس ایران که در یک سفر منطقه‌ای به سر می‌برد، با تقدیر از حمایت‌های ایران به دولت سوریه گفت که «مايل به تشويق و تقويت برقراری آشتی ملی در کشور و مبارزه با تروريسم» است.

طی روزهای گذشته روسیه و اتحادیه اروپا برای دستیابی به یک راه حل دیپلماتیک برای بحران داخلی سوریه تلاش‌های جدیدی را آغاز کرده‌اند.

جنگ داخلی پس از اعتراضات مردمی در سوریه طی چهار سال گذشته منجر به کشته شدن حدود ۲۰۰ هزار سوری و آواره شدن صدها هزار نفر شده است و برخی کشورها نظیر روسیه امیدوارند که بتوانند دولت روسیه و مخالفان میانه‌روی آن را پشت میز مذاکره بنشانند.

سفر رئیس مجلس ایران به سوریه پس از آن صورت گرفت که میخائیل بوگدانوف معاون وزیر خارجه و نماینده ویژه ولادیمیر پوتین، دیدارهایی با اسد و مخالفان او برگزار کرد. وزیر خارجه ترکیه نیز در سفر به تهران از همکاری با ایران برای روی کار آمدن یک دولت مردمی در سوریه استقبال کرده بود.

سانا، خبرگزاری رسمی سوريه نیز به نقل از علی لاريجانی نوشت که وی به نشانه همبستگی با دولت سوريه به دمشق رفته است. بنا به گزارشها آقای لاریجانی گفت که جمهوری اسلامی ایران از «راه حلی سیاسی» که به گفته او از ادامه «کشتارهای تروریستی» در سوریه جلوگیری کرده و بر مبنای «دموکراسی و رای مردم» باشد، حمایت می‌کند.

جمهوری اسلامی ایران از مهمترین حامیان دولت بشار اسد محسوب می‌شود و طی سالهای اخیر از او در سرکوب مخالفان سوری حمایت کرده است.

انتقاد از برخورد برخی کشورها با تروریسم منقطه‌ای

علی لاریجانی پس از دیدار از سوریه، روز دوشنبه وارد لبنان شد و در بدو ورود به بيروت تاکید کرد فعاليت «تشکل‌های تروريستی» در منطقه بايد متوقف شود.

رئیس مجلس ایران با «تمام سلام» نخست وزير و نبيه بری رئيس پارلمان لبنان ديدار کرد. او در این سفر تأکيد کرد که عملکرد برخی از کشورها در برخورد با تشکل های تروريستی در جهت حل مسائل منطقه‌ای در خاورميانه نه تنها کمکی نمی‌کند، بلکه به عنوان يک حرکت اشتباه بايد جلويش گرفته شود.

المنار، تلويزيون نزديک به حزب الله لبنان به نقل از علی لاريجانی گزارش داد، حزب الله نقش مثبتی در تحولات خاورميانه ايفا می‌کند.

لاریجانی در دانشکده حقوق دانشگاه دولتی بیروت نیز در پاسخ به سوالی درباره نقش ایران در روند سیاسی لبنان گفت: «مسئله ریاست جمهوری در لبنان یک موضوع داخلی است و کشورهای دیگر تنها می‌توانند در این رابطه کمک کننده باشند اما قطعا ما از هر اتکایی برای وحدت لبنان استقبال می‌کنیم».

حکومت ایران مهمترین حامی گروه شیعه حزب الله لبنان است.

علی لاریجانی پس از سفر به لبنان قرار است از عراق دیدار کند. رئیس مجلس ایران را در این سفر تعدادی از مقام‌های وزارت امور خارجه ایران و تعدادی از نمایندگان مجلس ایران همراهی میکنند.