استیون هاوکینگ فیزیکدان برجسته بریتانیایی درگذشت

استیون ویلیام هاوکینگ، فیزیکدان برجسته، کیهانشناس، نظریه پرداز و نویسنده بریتانیایی در ۷۶ سالگی در گذشت. او نویسنده برخی از پرفروشترین کتاب ها و رساله های علمی بود.

خبر مرگ او در نخستین ساعات صبح روز چهارشنبه، توسط خانواده اش اعلام و با اندوه عمیق مردم و صاحب نظران علم و هنر و سیاست همراه شد.

آقای هاوکینگ، از دوران جوانی و از سن ۲۱ سالگی به بیماری ناتوان کننده ALS یا «آمیوتروفیگ لترال اسکلروزیس» مبتلا بود و در حالی که قریب به اتفاق مبتلایان به این بیماری تنها ۲ سال زنده می ماند، او بیش از ۵۰ سال به رمز گشایی اسرار کیهان، از مهبانگ تا سیاهچاله ها پرداخت. او با استفاده از یک دستگاه، می توانست مطالب خود را بیان کند.

استیون هاوکینگ گفته بود: «من تقریبا تمام سال های بلوغ و بزرگسالی مبتلا به ALS بودم. اما این بیماری مرا از داشتن یک خانواده دوست داشتنی و موفقیت های بزرگ و پیشرفت های علمی محروم نکرد.»

اعضای خانواده او در نخستین ساعات صبح چهارشنبه اعلام کردند «پدر دوست داشتنی» پس از نیم قرن جنگیدن با بیماری، در صلح و آرامش جان سپرد.

استیون هاوکینگ در ژانویه ۱۹۴۲ برابر با دی ماه ۱۳۲۰ به دنیا آمد و از نخستین سال های دهه دوم عمرش در دانشگاه کمبریج یک نابغه فیزیک به شمار می آمد. صاحب نظران فیزیک او را همردیف آلبرت انیشتین و اسحاق نیوتن می شناسند.

ویژگی دیگر استیون هاوکینگ، گستراندن حیطه علم، ورای کلاس های درس و به میان عامه مردم بود. او با روحیه شوخ طبع و طنز پردازی مشهورش، در شوی تلویزیونی سیمپسون ظاهر شد و گفت اگر دنبال دردسر می گردی، پیدایش می کنی.

کتاب پرفروش اش: «تاریخچه زمان: از مهبانگ تا سیاهچاله ها» از آثار علمی پرطرفداری است که بیش از ۱۰ میلیون نسخه آن به فروش رفته و طی ۲۰ سال بارها تجدید چاپ و به زبانهای مختلف ترجمه شده است.

استیون هاوکینگ، نه تنها صاحب کرسی ارشد استادی در دانشگاه کمبریج و جوانترین عضو جامعه سلطنتی بریتانیا بود، بلکه علاوه بر آن، برنده مدال آزادی آمریکا -بالاترین مدال دولت آمریکا به غیرنظامیان و دریافت کننده ی جایزه پیشگامان علم در فیزیک بنیادی و جایزه آلبرت اینشتین در فیزک نظری نیز بود.