لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۱۹ آذر ۱۴۰۳ ایران ۰۲:۱۹

پروژه مشترک استیون هاوکینگ، یوری میلنر و مارک زاکربرگ در اکتشافات فضایی


یوری میلنر میلیارد روس تبار (چپ) هزینه اولیه این پروژه را که حدود ۱۰۰ میلیون دلار برآورد شده، پرداخت می‌کند.
یوری میلنر میلیارد روس تبار (چپ) هزینه اولیه این پروژه را که حدود ۱۰۰ میلیون دلار برآورد شده، پرداخت می‌کند.

استیون هاوکینگ فیزیکدان معروف بریتانیایی، یوری میلنر میلیاردر متولد روسیه و مارک زاکربرگ بنیانگذار آمریکایی فیسبوک، برنامه جاه طلبانه‌ای را برای اکتشاف منظومه‌های دیگر آغاز می‌کنند.

هدف این پروژه ساخت کاوشگرهای فضایی به اندازه یک تمبر پستی است که فقط چند گرم وزن دارند و می‌توانند تا منظومه‌های دیگر در دوردست سفر کرده و اطلاعاتی را به زمین مخابره کنند.

پروژه ارسال فضاپیماهای بسیار کوچک به "الفا سنتوری"، نزدیکترین مجموعه ستارگان به منظومه شمسی، سفری هزاران میلیارد کیلومتر دورتر از تمامی کاوشگرهایی است که به اعماق فضا فرستاده شده‌اند.

یوری میلنر میلیارد روس تبار، هزینه اولیه این پروژه را که حدود ۱۰۰ میلیون دلار برآورد شده، پرداخت می‌کند.

کاوشگرهای کوچک این پروژه در واقع تراشه‌های چند گرمی هستند که به دوربین، دستگاه ارتباطی و مسیریاب و رانش فتونی مجهز شده‌اند.

هزینه تولید هر یک از این تراشه‌ها، که به اندازه یک تمبر پستی هستند، کمتر از هزینه ساخت یک تلفن هوشمند است.

این تراشه‌ها همراه با بادبان کوچک ویژه‌ای خواهند بود که با انرژی لیزری که از زمین به سوی آنها شلیک می‌شود، به اعماق فضا پیش می‌روند.

دست اندرکاران این پروژه امیدوار هستند نخستین سری از این ریزکاوشگرها را تا ۲۰ سال دیگر ساخته و به فضا ارسال کنند. به دنبال آن، دست کم چهار سال دیگر طول خواهد کشید تا اطلاعات مخابره شده به زمین برسد.

استیون هاوکینگ فیزیکدان و کیهان شناس بریتانیایی امیدوار است فاصله بین زمین و مجموعه ستارگان آلفا سنتوری، که ۴۰ تریلیون کیلومتر است، تا نسل بعدی پیموده شود.

XS
SM
MD
LG