رئیس شورای شهر تهران با اعلام این که روشن نیست حصارکشی در پارک لاله برای چه کاری بوده مدعی شد «قرار نیست درختی قطع شود»؛ اما رئیس کمیسیون شهرسازی این شورا، با انتقاد از این حصارکشی از شهرداری خواست که دانش و تجربه نخبگان را به کار گیرد و از افکار عمومی مراقبت کند.
در پی اعتراضها به حصارکشی گسترده در ضلع جنوبی پارک لاله در مرکز تهران، مقامات شهری اظهارات متناقضی درباره این اقدام شهرداری مطرح کردهاند.
بر اساس گزارش خبرگزاری مهر، حصارکشی در پارک لاله در مساحتی «بیش از سه هزار متر مربع» در روبهروی خیابان پورسینا انجام شده است اما «مدیران مربوطه» در شهرداری منطقه شش، «اظهار بیاطلاعی کرده» یا از انجام مصاحبه درباره این مسئله سر باز زدهاند.
این خبرگزاری همچنین به نقل از یکی از مدیران شهری بدون ذکر نام او، نوشت که «ساخت فرهنگسرا و سرویس بهداشتی» در دستور کار بوده اما «اجرای آن فعلا تعلیق شده» و «سرانجام حصارکشی مشخص نیست و شاید کلا طرحی که مد نظر بوده لغو شود.»
در این حال، مهدی چمران، رئیس شورای شهر تهران، روز یکشنبه در جلسه این شورا از تصویب «دوره سوم طرحی» سخن گفت که بر اساس آن «در بوستانهایی با مساحت بیش از یک هکتار، مسجد و کتابخانه» ساخته شود.
او همچنین با اشاره به ضرورت ایجاد فرهنگسرا و اعلام اینکه «بعد از جشن ماه رمضان، احساس شد که فضاهایی برای چنین طرحهایی مورد نیاز است»، ادعا کرد: «این موضوع مطرح شد که درختی قطع نمیشود و ما نیز اجازه نخواهیم داد درختی قطع شود. باید منتظر باشیم طرح ارائه شود.»
از سوی دیگر، خبرگزاری آنا گزارش داد که مهدی عباسی، رئیس کمیسیون شهرسازی شورای شهر تهران روز یکشنبه با انتقاد از آگاهی نداشتن شهرداری تهران از مسائل شهرسازی، از این نهاد خواسته تا «از دانش، علم، و تجربه نخبگان استفاده کند» و تأکید کرده که «شهرداری تهران لازم است که از افکار عمومی مراقبت کند.»
مهدی عباسی گفته «زمانی که از دانش افراد خبره بهرهمند نشوند، میشود وضعیت پارک لاله» و افزوده است: «سرانهها به اندازه کافی در محدوده پارک لاله وجود دارد و زمین باز در اطراف دانشگاه تهران زیاد است و میتوان هر برنامه ای که شهرداری تهران برای پارک لاله دارد، به آنجا منتقل شود.»
حصارکشی در ضلع جنوبی پارک لاله، اعتراض و تجمع شماری از شهروندان تهران را در روز پنجشنبه ۱۳ اردیبهشت در پی داشت.
مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند
همزمان، برخی رسانههای داخل ایران گزارش دادند که شهرداری تهران با مدیریت علیرضا زاکانی قصد ساخت و ساز در این پارک را دارد و ابراز نگرانی کردند که این اقدام به قطع درختان و فضای سبز آن آسیب خواهد زد.
پیش از این اقدامات شهرداری تهران برای ساخت مسجد در پارک قیطریه خبرساز شده بود، اقدامی که علیرضا زاکانی، شهردار، درباره آن گفته است: «نه تنها در پارک قیطریه بلکه در همه بوستانهای پایتخت، مسجد میسازیم.»
تصرف و تخریب پارکها در تهران تنها از سوی شهرداری صورت نمیگیرد و نهادهای اطلاعاتی، نظامی و همچنین نهادهای زیر نظر رهبر جمهوری اسلامی نیز اقدامات مشابهی انجام میدهند.
پیشتر و در همین رابطه ، ناصر امانی، عضو شورای شهر تهران، در تذکری از نرده کشی و قطع ۶۰ درخت «پارک اقاقیا» در محلهٔ داوودیه از سوی یکی از مجموعههای وابسته به گروه موسوم به «ستاد اجرایی فرمان امام» که زیر نظر علی خامنهای اداره میشود، خبر داده و گفته بود که این اقدام به بهانه مالکیت بخشی از این پارک انجام شده است.
همچنین ببینید: دومینوی تخریب پارکها به بهانه ساخت مسجد؛ «پارک اندیشه» حصارکشی شد