اسپانیا روز پنجشنبه ۱۷ خرداد، به عنوان نخستین کشور اروپایی از دیوان بین المللی دادگستری خواست اجازه دهد تا به پرونده آفریقای جنوبی که اسرائیل را به «نسل کشی در غزه» متهم میکند، بپیوندد. اسرائیل این اتهام را رد کرده است.
آفریقای جنوبی اواخر سال گذشته میلادی پروندهای را علیه اسرائيل به دیوان بین المللی دادگستری در لاهه هلند تسلیم کرد.
آفریقای جنوبی مدعی است که اسرائیل در حمله نظامی خود به غزه که بخشهای زیادی از غزه را ویران کرده است، «کنوانسیون نسل کشی را نقض میکند.»
دیوان بین المللی دادگستری به اسرائیل دستور داده که به سرعت حمله نظامی خود به شهر رفح در جنوب غزه را متوقف کند اما دستوری برای برقراری آتشبس در آن منطقه نداده است. اسرائیل به آن حکم عمل نکرده است و هیچ نشانهای از انجام آن نشان نمیدهد.
به گزارش آسوشیتدپرس، خوزه مانوئل آلبارس، وزیر خارجه اسپانیا، در مادرید گفت: «ما به دلیل عملیات نظامی جاری در غزه این تصمیم گرفتیم. خواهان بازگشت صلح به غزه و خاورمیانه هستیم و برای تحقق آن باید همه از دادگاه حمایت کنیم.»
مکزیک، کلمبیا، نیکاراگوئه، لیبی و تشکیلات خودگردان فلسطینیها منتظر هستند تا دادگاه بین المللی دادگستری با درخواست آنها برای پیوستن به پرونده آفریقای جنوبی علیه اسرائيل موافقت کند.
اسرائیل اتهام نسل کشی در غزه را انکار میکند. عملیات نظامی اسرائيل برای سرکوب حماس پس از حمله مرگبار تحت رهبری این گروه به جنوب اسرائیل در ۱۵ مهر، آغاز شد. شبه نظامیان این گروه تحت حمایت جمهوری اسلامی در حمله خود به جنوب اسرائیل ۱۲۰۰ تن، عمدتا غیرنظامی از جمله زنان، کودکان، و سالمندان را به قتل رساندند و ۲۵۳ تن دیگر را گروگان گرفتند و به نوار غزه بردند. در حال حاضر، حدود ۱۲۰ تن از گروگانها همچنان در دست شبه نظامیان فلسطینی اسیر هستند. هر چند اسرائیل معتقد است بیش از یک سوم از گروگانهای باقی مانده در غزه کشته شدهاند.
گروه حماس از سوی ایالات متحده، اسرائیل، اتحادیه اروپا، بریتانیا، کانادا، ژاپن و شمار دیگری از کشورهای جهان به عنوان یک سازمان تروریستی شناخته میشود.