سازمان بهداشت جهانی هشدار داده است که بیمارستانهای اوکراین ممکن است با کمبود اکسیژن مواجه شوند چرا که حمله روسیه به این کشور حملونقل را دچار اخلال کرده است. به این ترتیب، جان هزاران نفر دیگر به خطر خواهد افتاد.
سازمان بهداشت جهانی در بیانیهای گفته است که وضعیت تأمین اکسیژن در اوکراین به «نقطه بسیار خطرناکی» نزدیک شده است. کامیونها قادر به انتقال اکسیژن از کارخانهها به بیمارستانهای سراسر کشور از جمله کییف نیستند و اکثر بیمارستانها میتوانند ذخایر اکسیژن خود را ظرف ۲۴ ساعت آینده به اتمام برسانند.
علاوه بر این، تولیدکنندگان ژنراتورهای اکسیژن در چندین منطقه با کمبود زئولیت مواجه شدهاند. این، یک محصول شیمیایی مهم و عمدتا وارداتی است که برای تولید اکسیژن پزشکی ایمن ضروری است.
به گفته سازمان جهانی بهداشت، اوکراین در مقایسه با نیاز این کشور پیش از حمله روسیه ، به افزایش ۲۵ درصدی اکسیژن نیاز دارد.
اوکراین علاوه بر بحران جنگ با افرایش موارد ابتلا به کووید-۱۹ نیز دست و پنجه نرم میکند که نیاز به اکسیژن در این کشور را بیشتر میکند. در حال حاضر هزار و ۷۰۹ بیمار در بیمارستانهای اوکراین به دلیل ابتلا به کرونا بستری هستند.
همچنین ببینید: چالش دیگر حمله روسیه به اوکراین: شیوع کرونا و فشار مضاعف بر مراکز درمانی
سرنوشت مبهم واکسن روسی
روسیه مدتی است که به دنبال دریافت مجوز سازمان بهداشت جهانی برای واکسن اسپوتنیک است، اما این فرآیند ممکن است به دلیل حمله این کشور به اوکراین به تعویق بیفتد.
ابهام در مورد دادهها و مسائل مربوط به تولید، تلاشهای صندوق سرمایهگذاری مستقیم روسیه را برای کسب مجوز از سازمان بهداشت جهانی و آژانس دارویی اروپا به تأخیر انداخته است.
اوایل ماه جاری، یک مقام سازمان بهداشت جهانی گفت که این نهاد در حال برنامهریزی برای بازدید از تأسیسات تولید واکسن در روسیه است که حالا به نظر میرسد تنش با اوکراین این موضوع را به تعویق بیاندازد.
از طرفی، تحریمهای بینالمللی علیه روسیه در پی حمله ارتش این کشور به اوکراین، سازندههای واکسن کرونای روسی «اسپوتنیک» در کره جنوبی را دچار تردید کرده است.
همچنین ببینید: تردید تولیدکنندگان خارجی واکسن روسی «اسپوتنیک» به ادامه فعالیت زیر سایه تحریمهای بینالمللی علیه مسکوایالت باواریا آلمان نیز تولید واکسن اسپوتنیک روسیه را متوقف کرده است. آوریل گذشته، وزارت بهداشت باواریا قرارداد اولیهای را با صندوق سرمایهگذاری مستقیم روسیه برای خرید ۲.۵ میلیون دز واکسن اسپوتنیک امضا کرد.