بازداشت چند تن در تجمع‌های معلمان؛ ۱۱ معلم به دادگاه انقلاب اسلامی خوزستان احضار شدند

فرزانه زیلابی، وکیل، از احضار ۱۱ تن از معلمان و اهضای کانون صنفی معلمان خوزستان به دادگاه خبر داد.

گزارش‌ها از ایران حاکی از بازداشت شماری از معلمان و فعالان صنفی معلمان و نیز احضار ۱۱ تن از آنان به دادگاه انقلاب اسلامی اهواز است.

شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران خبر داد که فرزاد صفی‌خانپور، دبیر جامعەشناسی و از فعالین صنفی معلمان، در تجمع روز سه‌شنبه سنندج به دست پلیس امنیت بازداشت شد.

بر اساس این گزارش، او در تماسی تلفنی با خانوادە‌اش گفته است که روز چهارشنبه «بە دادسرا ارجاع خواهد شد.»

سازمان حقوق‌بشری هه‌نگاو هم از بازداشت فاتح عثمانی، معلم، در سنندج خبر داد و نوشت که او و آقای صفی‌خانپور توسط «نیروهای حکومتی همراه با ضرب‌وشتم بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شدند.»

شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران همچنین اعلام کرد که عاتکه رجبی، معلمی که از ۲ مهر ماه در اعتراض به «قتل حکومتی دانش‌آموزان» دست به اعتصاب زد، اخراج شد و بارها مورد تهدید قرار گرفت، روز سه‌شنبه پس از آن که به منظور شرکت در تجمع معلمان در مشهد از خانه خارج شد، بازداشت شده‌ است.

شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران، ضمن محکومیت شدید بازداشت خانم رجبی و تداوم برخوردهای قهری با معلمان، خواستار آزادی او و سایر معلمان زندانی شد.

این شورا همچنین خبر داد که نیروهای امنیتی با هجوم به منزل عاتکه رجبی، با درهم ریختن خانه، راضیه (آرزو رجبی)، خواهر او، را نیز بازداشت کردند.

در حال حاضر، شماری از معلمان و فعالان صنفی معلمان مانند اسماعیل عبدی، رسول بداقی، جعفر ابراهیمی، محمد حبیبی، مسعود فرهیخته، و هاشم خواستار به اتهام‌های امنیتی در بازداشت هستند و یا دوره حبس را می گذرانند.

  • احضار ۱۱ معلم و فعال صنفی معلمان

فرزانه زیلابی، وکیل اعضای کانون صنفی معلمان خوزستان، روز سه‌شنبه از احضار ۱۱ تن از آنان به دادگاه انقلاب اسلامی اهواز خبر داد.

خانم زیلابی در مصاحبه با امتداد، متعلق به حزب اتحاد ملت، گفت: این معلمان و اعضای کانون صنفی معلمان استان خوزستان «پیرو کیفرخواست صادره از دادسرای عمومی و انقلاب اهواز به اتهام فعالیت تبلیغی علیه نظام و عضویت در گروه‌های معاند جهت رسیدگی به اتهام‌های انتسابی به دادگاه» احضار شده اند.

او افزود که در پی این احضار، پیروز نامی، دبیر کانون صنفی معلمان خوزستان و عضو شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان، و کوکب بداغی، سیامک صادقی‌چهرازی، علی کروشاتی، اقبال تامرادی، صادق ناصری، زهره بختیاری، شهریار شیروانی‌نیا، معین زرگانی، بهنیا بهمئی‌نژاد، و عماد رفیعی به او وکالت دادند.

به گفته فرزانه زیلابی، احضار این ۱۱ معلم و فعال صنفی معلمان در پی اعتراض‌های صنفی آنان که «به شکل ناگزیر» با اعتراض‌های پس از جان باختن مهسا امینی در بازداشت گشت ارشاد و مسمومیت‌های سریالی دانش آموزان برقرار شد، انجام شده است.

بر اساس این گزارش، با گزارش سازمان اطلاعات سپاه پاسداران استان خوزستان، دو پرونده با اتهام‌های متعدد امنیتی و غیر امنیتی برای این ۱۱ تن تشکیل شده است.

خانم زیلابی اشاره کرد که وقت رسیدگی به پرونده موکلانش، روز ۱۸ اردیبهشت ماه، مصادف با هفته معلم، تعیین شده بود که وقت تعیینی به علت در مرخصی بودن قاضی به ۲۷خرداد موکول شد.

او همچنین به امتداد گفت که صرف‌نظر از «ایرادهای شکلی و ماهوی خرد و کلان به عناوین اتهامی، گزارش ضابطان امنیتی و روند تحقیقات در پرونده، چارچوب فعالیت کانون صنفی معلمان و شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان با اساسنامه مصوب و خواسته‌های تعریف شده مشخص و آشکار است.»

فرزانه زیلابی تاکید کرد: «تراشیدن اتهام ناروا برای کانون صنفی معلمان و شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان به عنوان گروه‌هایی که هدف آنها بر هم زدن امنیت کشور است، ناشی از بی‌سلیقگی و کج‌اندیشی آقایانی است که شاید از سر ناچاری برای حل معضلات پیش آورده با پرونده‌سازی، قضایا را به انحراف می‌کشانند.»

وی ابراز امیدواری کرد که در نهایت این پرونده منجر به صدور حکم برائت به نفع موکلانش شود.

سخنان این حقوقدان در شرایطی انتشار یافت که سندیکای کارگران شرکت نیشکر هفت‌تپه اعلام کرد که قرار است جلسه رسیدگی به پرونده فرزانه زیلابی، روز چهارشنبه بیستم اردیبهشت در شعبه ۱۱۳ دادگاه کیفری اهواز، به «اتهام نشر اکاذیب» برگزار شود.

پیش از این، در روز ۲۸ فروردین امسال، جلسه رسیدگی به پرونده دیگر خانم زیلابی در شعبه ۴ دادگاه انقلاب اسلامی اهواز برگزار شده بود.

اتهامات او در این پرونده، فعالیت تبلیغی علیه نظام جمهوری اسلامی، اجتماع و تبانی جهت ارتکاب جرم علیه امنیت کشور، توهین به رهبری و عضویت در گروه‌های معاند نظام بوده است.

به گفته سندیکای کارگران شرکت نیشکر هفت‌تپه، این پرونده به دلیل «قبول وکالت اشخاصی در جریان جنبش زن، زندگی، آزادی برای او باز شده است.»

بر اساس این گزارش، پرونده قبلی فرزانه زیلابی برای وکالت کارگران نیشکر هفت‌تپه نیز همچنان باز است.

سندیکای کارگران نیشکر هفت‌تپه، با محکوم کردن احضار خانم زیلابی یه عنوان «وکیل شجاع و صادق کارگران هفت‌تپه»، خواستار پایان دادن به پرونده‌سازی علیه او شد.