لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۱۷ مهر ۱۴۰۳ ایران ۱۹:۰۸

تجمع‌های اعتراضی معلمان در چندین استان ایران


تجمع معلمان در ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۲
تجمع معلمان در ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۲

تجمع‌های اعتراضی معلمان روز سه‌شنبه ۱۹ اردیبهشت، در تهران و چندین استان ایران برگزار شد. این تجمع‌ها در تهران در برابر مجلس و در شهرستان‌ها در مقابل اداره‌های کل آموزش و پرورش برگزار شدند.

بر اساس تصاویر منتشر شده و اعلام «شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران» تجمع‌های اعتراضی معلمان با شعار واحد «عصیان در من زبانه می‌کشد» برگزار شد و معلمان در شهرهای مختلف بر مطالبات خود تاکید کردند.

تجمع‌های برگزار شده در شهرهای مختلف استان‌های کردستان، کرمانشاه، مرکزی، اصفهان، ایلام، گیلان، خراسان‌شمالی، قزوین، همدان، خراسان‌رضوی و خوزستان برگزار شدند.

خبرگزاری ایلنا هم در خبر کوتاهی درباره این تجمع‌ها نوشت که معلمان به «وضعیت بد معیشتی، اجرای ناصحیح رتبه‌بندی، کالایی شدن آموزش و محدود شدن مطالبه‌گری» اعتراض کردند.

به نوشته ایلنا، معلمان می‌گویند: «بسیاری از وعده‌های دولت ناکام مانده است و اراده‌ای برای تحقق آن‌ها نیست. آموزش و پرورش رایگان و معیشت شایسته برای معلمان هیچ کدام محقق نشده است.»

تجمع معلمان در ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۲
تجمع معلمان در ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۲

بر اساس گزارش‌ها، نیروهای امنیتی در سنندج به تجمع معلمان حمله کردند تا مانع ادامه مراسم آنها شوند.

شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران همچنین جو امنیتی در سقز را بسیار سنگین توصیف کرد و نوشت که نیروهای امنیتی خیابان‌های منتهی به اداره آموزش و پرورش این شهرستان را بسته بودند. با این همه، شماری از معلمان شاغل و بازنشسته تجمع را برگزار کردند.

این شورای سراسری فرهنگیان در خبر دیگری اعلام کرد که عاتکه رجبی، معلمی که از ۲ مهر ماه در اعتراض به «قتل حکومتی دانش‌آموزان» دست به اعتصاب زد، اخراج شد و بارها مورد تهدید قرار گرفت، روز سه‌شنبه پس از انکه به منظور شرکت در تجمع معلمان در مشهد از خانه خارج شد، «طی اخباری که رسیده، بازداشت شده‌ است.»

شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران، ضمن محکومیت شدید بازداشت خانم رجبی و تداوم برخوردهای قهری با معلمان، خواستار آزادی او و سایر معلمان زندانی شد. در حال حاضر، شماری از معلمان و فعالان صنفی معلمان به اتهام‌های امنیتی در بازداشت هستند و یا دوره حبس را می گذرانند. مانند اسماعیل عبدی، رسول بداقی، جعفر ابراهیمی، محمد حبیبی و هاشم خواستار.

قطعنامه پایانی تجمع‌های روز ۱۹ اردیبهشت

در پایان تجمع‌های روز سه شنبه ، قطعنامه شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران قرائت شد که در آن گفته شده است: «ناتوانی اشغال‌کنندگان پست‌های مدیریتی در نظام آموزشی در ذیل ناکارآمدی کل نظام اجرایی و ضدیت کل حاکمیت با اندیشه و آموزش مدرن، امید به رخ دادن کمترین تغییر مثبت را از بین برده است.»

شورا در این قطعنامه تاکید کرد که همچنان پیگیر مطالبات انباشته معلمان، شاغل و بازنشسته، و حقوق دانش‌آموزان به «همه روش‌های ممکن و مدنی همچون گذشته» است.

در این قطعنامه، عمده‌ترین مطالبات معیشتی معلمان، «اجرای دقیق قانون مدیریت خدمات کشوری برای شاغل و بازنشسته، اجرای دقیق رتبه‌بندی معلمان مطابق مصوبه اولیه، بازگشت به اجرای اصل ۳۰ قانون اساسی، تامین آموزش با کیفیت و امنیت مدارس به‌ویژه برای دختران دانش‌آموز و آزادی بی قید و شرط همه فعالین در بند» اعلام شد.

این شورا در بخش دیگری از قطعنامه نوشت: «بدون بازنگری انتقادی و عمیق در مبانی فکری‌ و سیاسی ایدئولوژی حاکم، بدون بازاندیشی انتقادی و عمیق در شیوه‌های حکمرانی و اداره مدارس، بدون رهاسازی مدرسه و نظام آموزشی از سیطره ایدئولوژی تمامیت‌خواه حاکم، بدون پذیرش تفاوت‌های فردی، فرهنگی و اجتماعی دانش‌آموزان، بدون برطرف کردن تمرکزگرایی شدید موجود در نظام آموزشی و بدون تغییرات بنیادی در ساز و کارهای موجود و شکست خورده اداره مدرسه، هدف نظام آموزشی نه تربیت شهروند که تربیت سربازانی همسو با القائات تنگ‌نظرانه ایدئولوژی تمامیت‌خواهان» خواهد بود.

شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران تاکید کرد که «نهاد مدرسه نیازمند درک انسان‌هاست. درک اینکه دانش‌آموزان پیشینه‌های اجتماعی و فرهنگی متفاوت، ترجیحات و سبک‌های یادگیری، هوش‌های چندگانه و مسیرهای زندگی گوناگون و علایق و نیازهای مختلف دارند. نادیده گرفتن این تفاوت‌های فرهنگی و فردی و به اجبار گنجاندن همه دانش‌آموزان در قالب‌ها و ساختارهای همگن ساز، نه تنها انگیزه و رغبت دانش‌آموزان برای یادگیری را نابود می‌کند، بلکه آنها را به مقاومت فعالانه علیه برنامه درسی سوق می‌دهد.»

این تشکل سراسری فرهنگیان با اشاره به شرکت دانش‌آموزان در تظاهرات ماه‌های اخیر در مدارس و خیابان‌ها، آن را «شکست کامل الگویی» دانست که «بی‌اعتنا به تحولات عمیق در عرصه واقعیت‌های اجتماعی می‌کوشد تا ایده‌آل‌های غیرواقع‌بینانه خود را در نظام آموزشی محقق نماید.»

اعتصاب‌ها و تجمع‌های کارگری و صنفی

خبرهای منتشرشده در فضای مجازی حاکی از اعتصاب ‌و تجمع اعتراضی کارگران کاشی اصفهان در اعتراض به عدم رسیدگی‌ به مشکلات‌شان است.

آنها در اقدامی نمادین با پهن کردن سفره ناهار و قرار دادن نان و سنگ در آن به وضعیت موجود اعتراض کردند.

کارگران شهرداری «بندر امام» نیز در اعتراض به محقق نشدن درخواست‌ها و عدم پرداخت مطالبات معوق دست به اعتصاب و برگزاری تجمع اعتراضی زدند.

اتحادیه آزاد کارگران ایران همچنین از برگزاری تجمع اعتراضی کارگران بهشت زهرای تهران نسبت به عدم رسیدگی به خواسته‌های‌شان خبر داد.

همچنین بر اساس ویدئویی که در شبکه‌های اجتماعی انتشار یافته است، کارکنان استانداری کرمانشاه با پهن کردن سفره خالی، به شرایط معیشتی خود اعتراض کردند.

XS
SM
MD
LG