حماس در آستانه تحصیلی جدید مالیاتهای جدیدی بر لباسها و لوازم اداری وارداتی وضع کرده که موجب اعتراضهای محدود اما کمسابقه در نوار غزه شده است.
این اقدام حماس در حالی صورت میگیرد که نزدیک به ٢ میلیون و ٣٠٠ هزار ساکن غزه نه تنها با محاصره ۱۵ ساله اسرائیل و مصر دست و پنجه نرم میکنند، بلکه از جهش جدید قیمتها به دلیل مسائل ناشی از زنجیره تامین جهانی و تهاجم روسیه به اوکراین نیز رنج میبرند.
به گفته نماینده اتحادیه تجار لباس غزه، فقر افسارگسیخته و بیکاری نزدیک به ۵۰ درصدی موجب شده بسیاری از ساکنان این باریکه تحت حاکمیت حماس به دنبال لباسهای دست دوم بروند. او گفته است مالیاتهای جدید «توانایی خرید را از آنها سلب میکند.»
مقامات حماس میگویند مالیات جدید را به منظور حمایت از صنایع محلی وضع کردهاند. اما کارشناسان و بازرگانان مستقل با اشاره به افزایش قیمت مواد خام به دلیل مالیات جدید، استدلال حماس را به چالش میکشند.
حکومت حماس در سطح بینالمللی به رسمیت شناخته نشده و اسرائیل و متحدان غربیاش این گروه اسلامگرا را سازمانی تروریستی قلمداد میکنند.
از زمان کنترل حماس بر نوار غزه، اسرائیل و این گروه مورد حمایت ایران چهار بار با یکدیگر جنگیدهاند که در نتیجه آن زیرساخت نوار غزه به شدت آسیب دیده است.
در حال حاضر، ساکنان غزه با کمبود برق و آب آشامیدنی و همچنین یک سیستم بهداشتی بسیار آشفته دست و پنجه نرم میکنند.