آنتونی بلینکن، وزیر خارجه ایالات متحده، برای رسیدگی به تهدیدهای روسیه و تلاش مشترک به منظور تشویق مسکو به انتخاب دیپلماسی و تنشزدایی به اوکراین و آلمان خواهد رفت.
بر اساس بیانیه وزارت خارجه آمریکا، این سفر از روز سهشنبه ٢٨ دیماه به مدت سه روز و به دنبال دیپلماسی گسترده کاخ سفید با متحدان و شرکای اروپایی در مورد اوکراین و روسیه انجام میشود.
این بیانیه میافزاید کییف، پایتخت اوکراین، نخستین توقفگاه آقای بلینکن خواهد بود. وی روز چهارشنبه ٢٩ دیماه طی دیدار با ولودیمیر زلنسکی و دمیترو کولبا، رئیس جمهوری و وزیر خارجه اوکراین، بر تعهد آمریکا نسبت به حاکمیت و تمامیت ارضی اوکراین تاکید خواهد کرد.
دیدار با کارمندان سفارت ایالات متحده و خانوادههایشان به منظور بحث درباره طرحهای اضطراری وزارت خارجه در صورت افزایش تنشها از سوی مسکو، از دیگر برنامههای آقای بلینکن در کییف خواهد بود.
همچنین ببینید: «پیام روشن» به جامعه جهانی؛ هفت سناتور از دو حزب آمریکا به اوکراین سفر کردند
وزیر خارجه ایالات متحده در دومین توقفگاه اروپایی خود در برلین با آنالنا بائرباک، وزیر خارجه آلمان، دیدار خواهد کرد. او در این دیدار تعاملات دیپلماتیک اخیر با مسکو و تلاشهای مشترک جهت بازداشتن روسیه از تجاوزگری بیشتر علیه اوکراین از جمله آمادگی متحدان و شرکا برای اعمال پیامدهای گسترده و هزینههای اقتصادی شدید را به بحث خواهد گذاشت.
دیدار با اعضای کواد دو سوی اقیانوس اطلس - متشکل از ایالات متحده، فرانسه، و بریتانیا - از دیگر برنامههای آقای بلینکن در آلمان است.
همچنین ببینید: معاون وزیر خارجه آمریکا و دبیرکل سازمان امنیت و همکاری اروپا در مورد اوکراین گفتوگو کردند
بنا بر بیانیه وزارت خارجه، سفر و رایزنیهای آنتونی بلینکن بخشی از تلاشهای دیپلماتیک برای کاهش تنش ایجادشده به دلیل افزایش حضور نظامی روسیه در امتداد مرز با اوکراین و تجاوزگری ادامهدار مسکو علیه کییف است.
اقدامات اخیر روسیه در برابر اوکراین به دنبال تقاضای کییف برای عضویت در پیمان آتلانتیک شمالی، ناتو، روی داده است. روسیه و اوکراین تقریباً ۲۳۰۰ کیلومتر مرز مشترک دارند و روسیه هفت سال پیش شبه جزیره کریمه را به خاک خود الحاق کرد؛ اقدامی که با انتقاد تند غرب روبرو شد.
آمریکا و ناتو از تمایل اوکراین به عضویت در ناتو استقبال می کنند و وزیر خارجه آمریکا در کنفرانس خبری روز جمعه خود ادعای روسیه را که ناتو پس از جنگ سرد تعهد کرد عضوی از میان کشورهای اروپای شرقی نپذیرد رد کرد.