شهروندان ترکیهای مقیم خارج از کشور از روز شنبه ۳۰ اردیبهشتماه به مدت ۵ روز برای انتخاب رئیسجمهوری این کشور به پای صندوقهای رأی میروند.
قرار است دور دوم انتخابات ریاستجمهوری ترکیه روز ۷ خردادماه در این کشور برگزار شود.
پس از ناکامی نامزدهای انتخابات ریاستجمهوری ترکیه در کسب حداکثر آراء لازم در دور اول، مردم این کشور با شرکت در دور دوم این انتخابات میان دو کاندیدای اصلی، کمال قلیچدار اوغلو و رجب طیب اردوغان، یکی را انتخاب خواهند کرد.
رجب طیب اردوغان که در دو دهه گذشته در مقامهای نخستوزیری و ریاستجمهوری اداره امور ترکیه را برعهده داشته، در دور اول انتخابات ریاست جمهوری این کشور از کسب ۵۰ درصد آرا لازم برای پیروزی باز ماند.
به گزارش رویترز، شهروندان ترکیه مقیم خارج از کشور که حدود سه میلیون و چهارصد هزار نفر برآورد میشوند میتوانند در فاصله روزهای ۳۰ اردیبهشتماه تا ۳ خردادماه برای شرکت در انتخابات رئیسجمهوری این کشور اقدام کنند.
آلمان با حضور حدود یک میلیون و پانصدهزار مهاجر ترک بزرگترین جامعه خارجنشینان ترکیه در دنیا محسوب میشود.
در دور اول انتخابات ریاست جمهوری که ۲۴ اردیبهشتماه و با شرکت چهار نامزد رقیب برگزار شد، رجب طیب اردوغان ۴۹/۵۲ درصد و کمال قلیچداراوغلو ۴۴/۸۸ درصد آراء را بدست آوردند.
در حالی که سنان اوغان، از رقبای شکستخورده، در دور اول حدود ۵ درصد آراء را به خود اختصاص داده بود حمایت او از هر یک از دو نامزد رقیب در دور دوم می تواند نتیجه نهایی انتخابات را رقم بزند.
کمال قلیچداراوغلو، به عنوان نماینده ائتلاف شش حزب اپوزیسیون، با پافشاری بر سیاستهای ملیگرایانه اعلام کرده که در صورت پیروزی تمامی ۱۰ میلیون مهاجر مقیم این کشور شامل ۳ میلیون و ششصد هزار آواره سوری را به خانههایشان بازمیگرداند.
آمار ارائهشده از سوی این سیاستمدار درحالی است که بر پایه ارقام رسمی، ترکیه با حدود ۴ میلیون مهاجر، بزرگترین جمعیت مهاجران در جهان را در خود جای داده است.
رجب طیب اردوغان هم در حالی خود را ضامن ثبات ترکیه معرفی کرده که تورم افسارگسیخته و افزایش هزینههای زندگی مردم این کشور را تحت فشار روزافزون قرار داده است.
در انتخابات پارلمانی ترکیه که همزمان با انتخابات ریاست جمهوری این کشور در روز ۲۴ اردیبهشتماه برگزار شد حزب حاکم «عدالت و توسعه» به همراه احزاب ملیگرای متحدش توانست اکثریت پارلمانی را بدست آورد.