وزیر خارجه آمریکا در دیدار با ملاله یوسف‌زی: او برای دختران، زنان، و همه شخصیتی الهام‌بخش است

آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا، دوشنبه ششم دسامبر در وزارت خارجه ایالات متحده با ملاله یوسف‌زی، فعال حقوق بشر پاکستانی و برنده جایزه صلح نوبل، ملاقات کرد.

آنها پیش از آغاز جلسه لحظاتی برای خبرنگاران صحبت کردند و درباره ملاقات خود توضیحاتی دادند.

وزیر خارجه آمریکا با اشاره به این که بسیاری از مردم جهان می‌دانند ملاله یوسف‌زی شخصیتی الهام‌بخش برای دختران، زنان، و همه محسوب می‌شود، یادآور شد که او تنها یک شخصیت الهام‌بخش نیست و با اقدامات خود، به ویژه در زمینه دسترسی دختران و زنان به آموزش، که برای پرزیدنت بایدن و ایالات متحده نیز بسیار مهم است، تفاوت واقعی ایجاد می‌کند.

آقای بلینکن در ادامه ضمن خوشامدگویی به مهمان خود افزود که مشتاقانه در انتظار این ملاقات است تا با ملاله یوسف‌‌زی درباره کارهایی که او انجام می‌دهد و تلاش‌های دولت آمریکا سخن بگوید، و نظرات او‌ را درباره چگونگی انجام اقداماتی موثرتر در مواردی چون برابری جنسیتی، و دسترسی دختران و زنان به آموزش جویا شود.

ملاله یوسف‌زی نیز ضمن قدردانی از مهمان‌نوازی وزیر خارجه آمریکا گفت که یکی از اهداف اصلی او در این ملاقات، تأکید بر اهمیت برابری تحصیلی دختران است.

او در ادامه افزود که در حال حاضر افغانستان تنها کشوری است که دختران نه تنها به تحصیلات متوسط دسترسی ندارند، بلکه به طور کلی از یادگیری منع شده‌اند.

جوان‌ترین برنده جایزه صلح نوبل یا اشاره به این که با دختران افغانستانی، و فعالان زنان در آن کشور همکاری کرده است، گفت که آنها پیام مشخصی دارند و می‌خواهند که به آنها حق کار کردن داده شود، و بتوانند به مدرسه بروند.

ملاله یوسف‌زی به آنتونی بلینکن گفت که حامل نامه‌ای از یک دختر پانزده ساله افغانستانی به نام ستوده برای پرزیدنت بایدن است و از وزیر خارجه آمریکا خواست تا این‌ نامه را به رئیس جمهوری ایالات متحده برساند.

ملاله یوسف‌زی بخش‌هایی از این نامه را برای حاضران خواند.

ستوده در این نامه نوشته است که هر چه تعطیلی مدارس و دانشگاه‌ها برای دختران طولانی‌تر شود، امید آنها برای آینده کم‌رنگ‌تر می‌شود.

ستوده در ا‌دامه می‌گوید که آموزش دختران، ابزار قدرتمندی برای ایجاد صلح و امنیت است، و فقدان این موضوع به افغانستان آسیب می‌زند.

ستوده، به عنوان یک دختر و یک‌ انسان، می‌گوید که او‌ نیز حقوقی دارد، دختران و زنان حقوق دارند، و افغانستانی‌ها حق دارند در صلح زندگی کنند، به مدرسه بروند، و بازی کنند.

ملاله یوسف‌زی به وزیر خارجه آمریکا گفت که در حال حاضر این پیام دختران افغانستانی است ‌و آنها می‌خواهند جهانی را ببینند که در آن همه دختران می‌توانند به آموزش ایمن و باکیفیت دسترسی داشته باشند.

او در ادامه افزود که امیدوار است ایالات متحده، همراه با سازمان ملل متحد اقدامات فوری انجام دهند تا اطمینان حاصل شود که دختران و زنان می‌توانند به مدارس و سر کار خود بازگردند و ‌تمامی کمک‌های بشردوستانه آموزشی به آنها ارائه می‌شود.

ملاله یوسف‌زی با اشاره به این که انجام چنین اقداماتی چالش‌برانگیز خواهد بود، خواستار تمرکز بیشتر بر آموزش و تأمین حقوق مورد نیاز آموزگاران شد و گفت که رسیدگی به این موضوع می‌تواند مانع تعطیلی مدارس شود.

همچنین آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا، ضمن تاکید بر اهمیت رعایت حقوق اقشار مختلف جامعه افغانستان، از جمله زنان و اقلیت‌های قومی، جنسیتی، مذهبی، برداشته شدن تحریم‌های وضع شده علیه طالبان را منوط به رفتار آنها در آینده دانسته است.

ایالات متحده در ماه مارس امسال جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا، دستور داد نخستین طرح ملی برای مبارزه با «خشونت بر اساس جنسیت» تهیه و استراتژی آمریکا برای رسیدگی به این امر و جلوگیری از آن در سطح جهان به روز شود.

وزیر خارجه آمریکا نیز اوایل آذر ماه در بیانیه‌ای یادآور شد که از دیدگاه ایالات متحده، خشونت مبتنی بر جنسیت مصداق «نقض حقوق بشر» و «آزادی اساسی شمار قابل توجهی از مردم» در بسیاری از نقاط جهان است.