مسمومیت ده‌ها دختر دانش‌آموز در ۷ شهر؛ حملات با گازهای ناشناخته ادامه دارد

مسمومیت دانش‌آموزان در اردبیل بر اثر حمله با گاز شیمیایی

حملات با گازهای ناشناخته به چند مدرسه‌ دخترانه روز سه شنبه دست‌کم در تهران، کرج، اسلام‌شهر، ارومیه، اردبیل، سقز، و کرمانشاه ادامه یافت و ده‌ها دانش‌آموز به بیمارستان منتقل شدند.

بنا بر گزارش‌های رسیده به صدای آمریکا و ویدئوهای شهروندی منتشر شده در رسانه‌های اجتماعی، دست‌کم ۱۶ مدرسه در استان‌های مختلف ایران هدف حمله با گازهای شیمیایی قرار گرفتند.

بر اساس یک گزارش رسیده به صدای آمریکا، یکی از شهروندان با ارسال ویدئویی از مسمومیت دانش‌آموزان در اردبیل می‌گوید: «این وضعیت هر روز ما است.»

مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند

ارسالی شما | روایت یک شهروند از مسمومیت دانش‌آموزان در اردبیل: این وضعیت هر روز ماست

از سوی دیگر، دانش‌آموزان مدرسه‌های «شهدای مکه»، «کار و دانش» در فرهنگسرای خاوران، «ساعد»، «کوثر»، و «ابرار» در تهران مسموم شدند.

یک گزارش تصویری حضور آمبولانس در مقابل مدرسه «شهدای مکه» را نشان می‌دهد.



هم‌زمان، سازمان حقوق بشری هه نگاو گزارش داد که دبیرستان دخترانه ایمان در شهر سقز هدف حمله شیمیایی قرار گرفت و شماری از دانش آموزان به بیمارستان انتقال یافتند.

یک گزارش شهروندی دیگر حمله با گاز شیمیایی به دانش‌آموزان مدرسه رضوان در کرج را که بر اثر آن شماری از دانش‌آموزان دچار مسمومیت شدند، به تصویر کشیده است.

علاوه بر این، گزارش‌ها از کرج حاکی از آن است که مدرسه «تهذیب» نیز هدف حمله با گازهای ناشناخته قرار گرفته است.



همچنین بر اثر حمله با گاز شیمیایی به مدرسه «سایپا» در اسلام‌شهر عده‌ای از دانش‌آموزان با علائم مسمومیت به وسیله آمبولانس به بیمارستان منتقل شدند.

در پی حمله با گازهای شیمیایی به مدرسه «هدف» در ارومیه، گروهی از دانش‌آموزان مسموم‌شده به بیمارستان «خمینی» در مرکز استان آذربایجان غربی انتقال یافتند.

بر اساس گزارش‌ها، دانش‌آموزان مدرسه‌های «نبوت»، «عصمت»، «عفت»، و «الزهرا» در کرمانشاه نیز روز سه‌شنبه با حمله شیمیایی مسموم شدند.

مسمومیت دنباله‌دار دانش‌آموزان اغلب دختر در مدرسه‌های ایران از نهم آذر ۱۴۰۱ در قم آغاز شد و با تسری به سایر استان‌های ایران تاکنون ادامه دارد.

مقامات جمهوری اسلامی تاکنون اقدام موثری برای برخورد با عاملان این حملات انجام نداده‌اند و تنها عواملی چون شیطنت دانش‌آموزان، دخالت خارجی، ماجراجویی چند تن و عوامل داخلی را پشت این مسمومیت‌های سریالی معرفی کرده و از رسانه‌ها خواسته‌اند به جای مسمومیت، از کلیدواژه «بدحالی» برای دانش‌آموزان استفاده کنند.

مسئولان حکومتی در ماه‌های گذشته اعلام کردند که این حمله‌ها را پی‌گیری می‌کنند و وزارت کشور در چند اطلاعیه ادعا کرد که تعدادی در ارتباط با مسمومیت‌های دانش‌آموزان بازداشت شده‌اند، اما با آغاز به کار مدارس پس از دو هفته تعطیلی نوروزی، این حملات به دانش‌آموزان از سر گرفته شده است.

ادامه مسمومیت‌های سریالی دانش‌آموزان واکنش‌های گسترده داخلی و خارجی را در پی داشته است. از جمله، ابوالفضل قدیانی آن را «حمله بیولوژیکی» و سرمنشأ آن را «بیت» خامنه‌ای دانست و شهبانو فرح پهلوی آن را گوشه‌ای از «سرشت ناپاک رژیم» جمهوری اسلامی برشمرد.

همچنین عبدالحمید اسماعیل‌زهی، امام جمعه اهل سنت زاهدان، خواستار تعطیلی مدرسه‌ها شد و مسمومیت‌ها را «جنایت» نامید و گفت که عوامل آن از «درون سیستم» جمهوری اسلامی هستند.